szinhazi_vilagnap_hirkep_01

Kulisszaséta a színházi világnapon

1961 óta minden év március 27-e Színházi világnap.

E jeles alkalomból 2022. március 27-én 11.00 és 15.00 órai kezdettel kulisszák mögötti körsétát szervez a Szegedi Nemzeti Színház azok számára, akik kíváncsiak a teátrum olyan tereire, ahol a színházi alkotómunka zajlik, s ahova a nézőknek csak nagyon ritkán van lehetőségük bepillantani.

A program ingyenes, de – a várható érdeklődésre tekintettel – regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni az info@szinhaz.szeged.hu címen lehet március 25-én 15 óráig. A szervezők kérik, hogy jelentkezéskor az érdeklődők adják meg, melyik körsétán szeretnének részt venni, valamint hány fővel.

Gyülekezés a Nagyszínház művészbejárója előtt, a körséták kezdete előtt 10 perccel.

További részletek a Szegedi Nemzeti Színház honlapján.

SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Toth_BalazsTóth Balázs - MK, élelmiszermérnök

Az ismerőseimtől sokat hallottam, hogy nagyon jó egyetem az SZTE, sok lehetőséget ad az intézmény, pezsgő a diákélet, Szeged igazi egyetemváros. Azért választottam a Mérnöki Kart, mert élelmiszer-mérnöki szakra akartam jönni, és szerintem Szeged az az egyetem az országban, ahonnan a legképzettebb mérnökhallgatók kerülnek ki, s biztosan tudnak jó munkát találni. A tantárgyak nagyon nehezek, de a tanárok segítőkészek.




Linka_KrisztinaLinka Krisztina - TTIK, földrajz

Hogy miért pont Szegedet választottam? Tudom, hogy a Szegedi Tudományegyetem elég jó hírű nemcsak országos, hanem nemzetközi szinten is. Emellett nagyon sok ismerősöm ezt az egyetemet választotta, és szerettem volna a közelükben maradni. Földrajzszakosként fontosak voltak számomra a város természeti kincsei: a Tisza és a határtalan Alföld. A szülővárosomban, Baján szintén van egy folyó, számomra nagyon fontos, hogy a város víz mellett legyen. A szakomon természettudományokat és társadalomtudományokat tanulok, mindkettőt szeretem, de majd a természettudományok irányába szeretnék specializálódni.



További hallgatói vélemények >>>