Bezár

Hírarchívum

IMG_9870

Iráni delegáció a Szegedi Tudományegyetemen

Iráni delegáció a Szegedi Tudományegyetemen

2022. március 17.
1 perc

Az iráni Shahid Beheshti Orvostudományi Egyetem delegációja, az Iráni Iszlám Köztársaság magyarországi nagykövete és konzulja látogatott a Szegedi Tudományegyetemre 2022. március 11-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Prof. Dr. Alireza Zali, a Shahid Beheshti Orvostudományi Egyetem elnöke, Dr. Afshin Zarghi, kutatási rektorhelyettes, Dr. Babak Sharif Kashani, nemzetközi igazgató, Hamid Reza Nafez Arefi, az Iráni Iszlám Köztársaság magyarországi nagykövete és Nosratollah Aghamohammadi konzul látogatott a Szegedi Tudományegyetemre 2022. március 11-én. A delegációt Dr. Gholamhossein Marvasti, a Szegedi Tudományegyetem orvosa kísérte a Rektori Épületbe.

IMG_9845 IMG_9849

A 6 tagú delegáció Prof. Dr. Széll Márta stratégiai rektorhelyettessel, Prof. Dr. Zakar Péter nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettessel és Prof. Dr. Lázár Györggyel, az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar dékánjával találkozott.

IMG_9853 IMG_9862

A megbeszélésen szó esett a Szegedi Tudományegyetem eddig is erős iráni kapcsolatairól és jövőbe mutató tervekről. Elhangzott, hogy 2018 és 2021 között 77 olyan tudományos tanulmány jelent meg, amelyeken (többek között) az SZTE és iráni egyetemek közösen dolgoztak. A Szegedi Tudományegyetemen jelenleg 406 iráni hallgató tanul és több közös kutatás zajlik iráni egyetemekkel. A cél, az együttműködés további erősítése amelynek megvalósítása érdekében mindkét fél számos javaslatot fogalmazott meg.

 

SZTE-info

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek