Bezár

Hírarchívum

Beharangozo_cover

A Földrajz Éjszakája 2022-ben a Szegedi Tudományegyetemen is

A Földrajz Éjszakája 2022-ben a Szegedi Tudományegyetemen is

2022. március 31.
1 perc

Az európai földrajzi társaságokat összefogó ernyőszervezet, az EUGEO, 2022. április 1-én egy országhatárokon és kultúrákon átívelő nemzetközi rendezvénysorozatot szervez.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az EUGEO európai rendezvény célja, hogy népszerűsítse a geográfiát. A magyarországi események koordinálásáért, a Magyar Földrajzi Társaság felel. A hazai események szervezőinek lelkes, színvonalas és együttműködő hozzáállásának köszönhetően a GeoNight rendezvénysorozat rendszeresen kimagaslóan sikerül itthon, a részvétel hazai és európai szinten évről-évre nagy elismerést vált ki.

A Szegedi Tudományegyetem Földrajzi és Földtudományi Intézete 2022-ben is csatlakozik a GeoNight kezdeményezéshez. A földrajzos programok célja, hogy a társadalom figyelmét ráirányítsák a geográfia fontosságára.

Az Intézet több nagyszabású programmal csatlakozik a kezdeményezéshez. A 11. Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny középdöntője is ezen a napon lesz. Az SZTE versenye a Kárpát-medence egyik legnagyobb létszámot megmozgató, földrajztudományi tanulmányi megmérettetése a középiskolások számára.

A verseny mellett interaktív terepasztal, érdekes előadások, „kincsvadászattal” egybekötött éjszakai séta, és a GeoArt kiállítás megnyitója is várja az érdeklődőket.

A Szegedi Tudományegyetem programjairól részletsebben itt olvashat.

A nemzetközi és a magyarországi programokat pedig az EUGEO oldalán követheti.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek