Bezár

Hírarchívum

rovatfej_gyaszhir_Csakany_Bela

Elhunyt Dr. Csákány Béla matematikus, a JATE volt rektora

Elhunyt Dr. Csákány Béla matematikus, a JATE volt rektora

2022. március 25.
1 perc

90 éves korában elhunyt Dr. Csákány Béla matematikus, egyetemi tanár, az SZTE jogelődje, a József Attila Tudományegyetem 1985 és 1990 közötti rektora. Dr. Csákány Bélára egy korábbi interjújával emlékezünk.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Megrendülten tudatjuk mindazokkal, akik szerették és tisztelték, hogy volt kollégánk, barátunk és tanárunk DR. CSÁKÁNY BÉLA a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Bolyai Intézet Algebra és Számelmélet Tanszékének Professor Emeritusa, a matematika- és számítástudományok doktora, a JATE volt rektora, életének 90. évében, 2022. március 13-án elhunyt” – adta ki gyászközleményét az SZTE TTIK Bolyai Intézet.

szegedi_felsooktatas_91_100_Oldal_03_Csakany_B_interju_reszlet

A szegedi egyetem egykori hallgatója, az SZTE TTIK közismert oktatója, az univerzális algebra és a diszkrét matematikai játékok kutatója, a tudománytörténész, a szegedi József Attila Tudományegyetem 1969-1972 közötti tudományos rektorhelyettese, 1985 és 1990 közötti rektora, Dr. CSÁKÁNY BÉLA alakjára egy korábbi interjúval emlékezünk.

A Dr. Csákány Béla, a JATE rektora 1985 és 1990 között: „A horizont alatt volt még az egyetemek egyesülési lehetősége című interjú 2010-ben jelent meg az „Újszászi Ilona: A szegedi felsőoktatás integrációjának története (1581-2010) – Ahogy a rektorok, főigazgatók látják” című kötetben.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek