Bezár

Hírarchívum

tricikli-fesztival-2022-szeged-kicsi_tihamer

Az SZTE egykori hallgatói költőként és íróként a Tricikli Fesztiválon

Az SZTE egykori hallgatói költőként és íróként a Tricikli Fesztiválon

2022. június 13.
2 perc

Június 17-19. között ismét felbolydul a város, a szegedi fesztiválok sorába tavaly bejelentkező Tricikli Fesztivál – Irodalom három keréken elnevezésű rendezvény Szeged több intézményében, vendéglátóhelyén és közösségi terein könyvbemutatókkal, zenei produkciókkal, kézirat-licittel, kiállítással és gyerekprogramokkal várja a fiatalokat és időseket egyaránt. Az eseményen a Szegedi Tudományegyetem egykori hallgatói költőként és íróként tűnnek fel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2022-ben Magyarkanizsán és Sepsiszentgyörgyön is megtartott irodalmi fesztivál Szegeden hét helyszínen, több mint tizenöt kortárs költő és író részvételével valósul meg, felnőtt és gyerekprogramokkal. A kezdeményezés egyik legfontosabb célja, hogy az irodalom és az olvasás népszerűsítése mellett a fenntartható közlekedés eszközeit ajánlja a látogatók figyelmébe. A szervezők azt szeretnék, ha az érdeklődők úgy jutnának el egyik programról a másikra, hogy közben se a kerék, se pedig a hangulat ne legyen lapos.


tricikli-fesztival-csaladi-2022-kicsi-tihamer_1

 

A háromnapos fesztiválon olyan írók és költők mutatkoznak be műveikkel, mint Kemény István, Závada Pál, Tóth Réka Ágnes, Szeles Judit, Bencsik Orsolya, Hász Róbert, Orcsik Roland, vagy Szilasi László. A nemrégiben újranyitott Jazz Kocsma kertjében pedig Csepregi János, Dániel András és Kollár Árpád közösen írt, Nyuca bestiárium című könyvét is bemutatják majd.

 

A kerekeken közlekedőket június 18-án délután egy különleges emléktúrára várják a szervezők. Balog József és Turi Tímea vezetésével, József Attila szegedi tartózkodásához kötődő helyszínekre látogathatnak el az érdeklődők.


tricikli-fesztival-2022-szeged-kicsi-tihamer

 

A Megálló Közösségi Ház és Kövér Béla Bábszínház június 18-án és 19-én délelőtt családi és gyerekprogramokkal készül. Míg előbbi helyszínen a szegedi bábszínház interaktív játékai, kézműves vásár, bábkészítés, bográcsos ebéd, és nem utolsó sorban, Krusovszky Dénes, az Azóta őzike című, gyerekeknek szóló verseskötet szerzője várja majd a kicsiket és nagyokat, addig a Kövér Béla Bábszínház 19-i programján kiscsoportos túrák formájában nyerhetnek betekintést az érdeklődők a kulisszák mögé. A kíváncsiskodók megtudhatják, hogyan jut el a varázslat a könyv lapjairól, a műhelyen át egészen a nézőtérig.

 

A rendezvényről bővebb információk IDE kattintva érhetők el.


SZTEinfo

 

Plakát: Kicsi Tihamér

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek