Bezár

Hírarchívum

konyvhetkonyvhet1

Mit olvasol? Most mutasd meg!

Mit olvasol? Most mutasd meg!

2022. június 09.
2 perc

A #Szegedendivatazolvasás felhívásra válaszolva az olvasók online bejelentkezhetnek egy-egy fotóval, jelenlegi olvasmányukkal a kezükben pózolva Szeged nevezetes helyszínein. Tegyük közösen „egyetemivé” a felhívást: pózoljunk az egyetem különböző helyszínein, mutassuk meg és ajánljuk kedvenc könyvünket! Most az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság újságíró gyakornokai mutatják meg, hogy #Szegedendivatazolvasás.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Olyan könyvet keresel, melynek köszönhetően az olvasás percei szórakoztatóvá, s nevetéssel telivé válnak? Esetleg olyan történetre vágysz, amely összefüggésben lehet a jelenlegi életeddel, s benne megtalálhatod önmagad? Íme, egy tipp:

RAJONGÓ, AKIÉRT RAJONGHATUNK (1.)

A megterhelő vizsgaidőszakban is felfrissítő felüdülést kínál Rainbow Rowell: Fangirl című könyve.

IMG_7568

Ha szereted a bájos, kissé esetlen, ám annál szerethetőbb szereplőket, akik foggal-körömmel harcolva küzdenek a hétköznapi helyzetekkel, ez a könyv neked való. Ha néha azt érzed, hogy kissé bizonytalan vagy, és akadnak szituk, amikor jobban is csinálhattál volna bizonyos dolgokat, ez a könyv neked való.

A regény főhőse a kissé szeleburdi Cath, akit egyetemi tanulmányai megkezdésekor óriási bizonytalanság vesz körbe. Nehéz alkalmazkodnia a váratlan helyzetekhez, s az új emberekhez egyaránt, miközben ikertestvére, Wren látszólag tökéletesen beilleszkedett az új környezetébe. Cath egy kicsit visszahúzódó, és egy kicsit erőteljesen kitart a régi szokásai mellett, elkötelezetten ragaszkodik az írásai által megteremtett színes, ismerős világhoz, amelyhez a laptopján keresztül fér hozzá. A történetben végigkövetettjük Cath könnyeit, nevetéseit, sikereit, s kudarcait egyaránt.

IMG_7559

Véleményem szerint ritkán lehet fellelni egy ennyire emberközeli, s szeretetteljes történetet a könyvesboltok óriási kínálatában. A történet nem csak szórakoztató, de bárki képes azonosulni Cath ügyetlenségével, s olykor kulcshelyzetekben tanúsított félszegségével, ami gyakran kínos helyzetekhez vezet. Ám a regény legfontosabb hozadéka az olvasó számára az, hogy amint Cath is egyre bátrabb lesz, úgy válunk mi, olvasók is egyre magabiztosabbá, s legyőzhetetlenné saját bizonytalanságunkkal szemben.

"Új helyzetekben mindig azok a legnehezebben betartható szabályok, melyeknek a magyarázatával senki sem fárasztja magát (vagy amikre nem lehet ráguglizni)…"

 

SZTEinfo – Petrity Rebeka

Fotó: Bobkó Anna/Molnár Dóra

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek