Bezár

Hírarchívum

Eugloh_Nyito_KJA

„A Jövőt közösen teremtjük” - a EUGLOH Demo Day-en ad elő Dr. Harri Kulmala

„A Jövőt közösen teremtjük” - a EUGLOH Demo Day-en ad elő Dr. Harri Kulmala

2022. június 22.
3 perc

A EUGLOH Joint Innovation Challenges zárónapján, 2022. június 23-án, csütörtökön, a Demo Day-en Dr. Harri Kulmala, a DIMECC CEO-ja, az európai innovációs rendszerek, valamint a technológiai vállalatok jövőképeinek és útiterveinek specialistája tart online előadását a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatal Dísztermében. Az előadást és a Demo Day prezentációkat is végig követhetik az érdeklődők ide kattintva.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Nyolc hétig tartó innovációs kihíváson vehettek részt a EUGLOH szövetség diákjai. A EUGLOH (European University Alliance for Global Health) öt európai egyetem közös projektje, melynek tagjai a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) kívül a francia Paris-Saclay Egyetem, a portugál Portói Egyetem, a svéd Lundi Egyetem, illetve a müncheni Ludwig Maximillian Egyetem. A program 210 ezer hallgató, 23 ezer oktató, kutató és felsőoktatási munkatárs számára teszi lehetővé az öt egyetem és így az öt ország közötti mobilitást.

A hallgatók nemzetközi projektekben vehetnek részt, mint amilyen a 8 hétig tartó „EUGLOH Joint Innovation Challenges” is volt. A csapatok megismerték a designgondolkodás alapelveit, és a trendi ötletelési és elemzési módszereket, valamint mentorok és finn Demola facilitátorok segítségével olyan témákon dolgoztak, mint a fenntarthatóság, a távmunka, vagy a jövő applikációja. Kutatásaik eredményét 2022. június 23-án, a Szegedi Tudományegyetem Rektori Épületének Dísztermében rendezett Demo Day-en mutatják be a zsűri előtt. A hallgatói prezentációk 10 percesek lesznek, amiket a zsűri kérdései követnek. 5 hallgatói csapat verseng a fődíjért, ami egy 3 napos tanulmányút Szegedre, illetve minden csapattagnak egy éves hozzáférést biztosítunk a SZTE Coursera platformon elérhető oktatási anyagaihoz.

Ezen a napon 10 óra 15 perctől Dr. Harri Kulmala, a DIMECC vezetőjének előadását is meghallgathatják a résztvevők és akik online csatlakoznak a programhoz.

A DIMECC Ltd. (Digital, Internet, Materials & Engineering Co-Creation) egy finnországi székhelyű nyílt innovációs platform és ökoszisztéma, amelynek célja az innováció és az ipar digitalizációjának előmozdítása. A DIMECC lehetővé teszi az együttműködésen alapuló innovációt, amely egy új vállalkozás létrehozásának kockázatainak, előnyeinek és költségeinek megosztásához szükséges. A DIMECC hálózatát több mint 400 szervezet több mint 2000 K+F+I szakembere alkotja.

A DIMECC partnerei olyan nagy nemzetközi vállalatok és globális piacvezetők, amelyek jelentős mérnöki, gyártási, informatikai technológiai és anyagokkal kapcsolatos K+F+I tevékenységet folytatnak. A vállalatban az ügyfelek új módszereket és eszközöket hoznak létre a jövő üzletének fejlesztéséhez, és a szolgáltatásokat arra használják, hogy megsokszorozzák az egyébként rendelkezésükre álló erőforrásokat, know-how-t és erőt.

2005 óta adjunktus, LUT University, Lappeenranta, Finnország.

A ManuFuture európai technológiai platform magas szintű csoportjának tagja, Brüsszel, Belgium, 2009 óta.

A versenyképességi és innovációs bizottság szakértő tagja, Technology Industries Finland, Helsinki, 2009 óta.

Az igazgatótanács alelnöke, The Finnish Academy of Technical Sciences, 2020 óta.

Az igazgatótanács tagja, Demola Global Ltd., Tampere, Finnország, 2018 óta.

Fellow, The Royal Society for Arts, Manufactures, and Commerce, London, Egyesült Királyság, 2012 óta.

Stratégiai tanácsadó testület tagja, Linz Center of Mechatronics, Linz, Ausztria, 2020 óta.

    Dr._Harri_Kulmala

    Dr. Harri Kulmala, aktív előadó az 1990-es években kezdett el dolgozni a gépgyártásban és -gyártásban, majd az üzleti életből tudományos légkörbe váltott. A 2010-es években a DIMECC Ltd-t vezette, amely az egyik első és legnagyobb köz-magán társulás szereplője Európában. Harri Kulmala a szervezetközi együttműködés és a közös alkotás minden sokoldalú aspektusával kapcsolatban rendelkezik tapasztalattal. Híres mottója: „A jövőt közösen teremtjük!” - Előadásában a jövő kiszámíthatatlanságáról, illetve azoknak a dolgoknak a jelentőségéről beszél, amelyek még nem is léteznek, de a jövőben rendkívül fontos szerepük lesz.

    SZTEinfo

    Fotó: Huszár Attila, DIMECC Ltd.

    Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
    Link küldésLink küldés

    Aktuális események

    Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek