Bezár

Hírarchívum

dijazas

Rangos díjat kapott a SZTE Nemzetközi Mobilitási Irodájának munkatársa

Rangos díjat kapott a SZTE Nemzetközi Mobilitási Irodájának munkatársa

2022. július 21.
2 perc

Az Év Erasmus Koordinátorai címet is átadták a Tempus Közalapítvány által szervezett, 19. Országos Nemzetközi Koordinátori találkozón, Pécsett. Az eseményen, a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatósága, Nemzetközi Mobilitási Irodájának munkatársa, Zilahi Tibor is az Év Erasmus Koordinátora címet nyerte el.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Pécsi Tudományegyetem adott otthont a Tempus Közalapítvány szervezésében tizenkilencedik alkalommal megrendezett Nemzetközi Koordinátorok Országos Találkozójának, amin 51 magyar felsőoktatási intézmény több, mint 170 Erasmus és CEEPUS programkoordinátora vett részt. Az első ilyen rendezvényt a Szegedi Tudományegyetem szervezte meg még 2006-ban. A koordinátori találkozók kiváló alkalmat jelentenek a nemzetközi mobilitási programokkal kapcsolatos aktualitások, kihívások megvitatására, egyúttal a résztvevők bemutathatják az intézményeik által alkalmazott jó gyakorlatokat is.

A program gálavacsoráján a 2022-es év Erasmus Koordinátorait és az általuk képviselt intézményeket díjazták. A felsőoktatási intézmény koordinátorai közül hatan kaptak elismerést. A rangos díjak odaítélésénél fontos szempont volt a Közalapítvány számára, hogy olyan intézmények képviselőit jutalmazzák, amelyek tartósan jó eredményeket értek el az elmúlt években.

Györke Julianna, az Erasmus+ felsőoktatási csoportvezetője méltatta a kollégákat, elmondta, hogy az Erasmus+ program kiemelt fejlődési lehetőséget jelent a résztvevők számára szakmai fejlődésük szempontjából, és a mobilitásokban résztvevő hallgatók könnyebben tudnak végzés után elhelyezkedni.


A házigazda képviseletében Prof. Dr. Tarrósy István, a Pécsi Tudományegyetem nemzetközi rektorhelyettese Györke Juliannával adta át a kitüntetéseket. A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóságának, Nemzetközi Mobilitási Irodájának oszlopos tagja, Zilahi Tibor is az Év Erasmus Koordinátori címét vehette át.

IMG_6860

- Mivel 2019 óta a Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság 3 munkatársa (Balogné Molnár Gabriella, Bundzsákné Tanács Edit és Kovács-Jerney Leona) is az Év Koordinátora elismerésben részesült, ezért meglepett a díj, de nagy megtiszteltetésnek tartom a Tempus Közalapítvány oklevelét. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy a Nemzetközi Mobilitási Iroda kiváló csapata, az ERASMUS tanszéki/kari koordinátorok, valamint a kari és egyetemi együttműködő egységek lelkiismeretes és segítőkész munkájának is szól ez az elismerés, nem csupán nekem – mondta el a díjról Zilahi Tibor.

A Szegedi Tudományegyetem intézményi ERASMUS+ programkoordinátora, Zilahi Tibor fontosnak tartja, hogy az Európa-szerte népszerű mobilitási programok az SZTE hallgatói és munkatársai számára könnyen elérhetővé és tervezhetővé, az egyetemi életpálya szerves részévé váljanak.

SZTEinfo – Kovács-Jerney Ádám

Fotó: Tempus Közalapítvány, K.J.Á.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek