Bezár

Hírarchívum

NyitO_Foproba_1160_FotO_Madach_Szinhaz_Jardek_Szabina

Mamma Mia! – Nem csak nosztalgia

Mamma Mia! – Nem csak nosztalgia

2022. július 14.
2 perc

„Melegszívű, reményt adó” darab az ABBA-dalokon alapuló Mamma Mia! – fogalmazta meg a musical világsikerének a titkát a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri színpadára visszatérő produkció rendezője. Idén először 2022. július 8-án láthatták a nézők a nagysikerű Mamma Mia! musicalt. A produkció színpadra kerül 2022. július 15-én és 16-án is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ABBA együttes legtöbbeknek a ’70-es évek disco korszakát juttatja eszébe…

Foproba_1057_Foto_Madach_Szinhaz_Jardek_Szabina

Az ABBA-dalok annak idején a szegedi egyetemre is eljutottak: az akkor működő JATE KISZ klubban diszkó esteket tartottak. Sőt egyetemi vitaestet is rendeztek arról, hogy valóban a disco-korszakot vagy inkább a diszkór-szakot éli az akkori társadalom, a vita tanúi között az ABBA-t is feltüntették. Mára már nem szoktuk így bírálni a kor társadalmát. Ha valahol felcsendül az ABBA valamelyik melodikus zeneszáma, inkább csak élvezzük, átadjuk magunkat a nosztalgiának.

Cseh_Tamas_kontra_ABBA_jate_klub_musornaptar_1977-78_04

Rekord: 2014-ben a Szegedi Szabadtéri Játékokon, majd a Madách Színházban mutatták be a Mamma Mia! produkciót, a Kossuth-díjas Szirtes Tamás rendezésében. Azóta már több mint 400 alkalommal láthatta a közönség a Mamma Mia! musicalt. Kedvenc lett. A kedves ABBA szerzeményeket végre magyarul hallhatjuk… Ám a darab a nosztalgia faktoron is túlmutat. A történet örökzöld jellege a mai fiatalok érdeklődését is megragadja. Olyan témákat mutat be, mint a származásunk iránti kíváncsiság, a szerelem, a megbánás és megbocsájtás.

Foproba_fiatalok_10511_Madach_Szinhaz_Jardek_Szabina

A „feel good” jellegű musical egy fergeteges hangulatú görög esküvőre utaztatva szakít ki a hétköznapokból. Nemcsak a darab, de az ABBA számai is kiállják az idő próbáját, ezt bizonyítja a közkedvelt musical mellett a retro bulik népszerűsége is.

REOK_1020_Szirtes_Tamas_-_Foto_Madach_Szinhaz_Jardek_Szabina

A REÖK palotában erről is szó esett. A Szabadtéri Szalonban Stahl Judit a Mamma Mia! kulisszatitkairól beszélgetett a rendező Szirtes Tamás és a produkció három színésze: Gallusz Nikolett, Stohl András és Szaszák Zsolt. A beszélgetés a Szabadtéri Játékok Facebook oldalán, ezen a linken megtekinthető.

Stohl_A_Gallusz_N_Foproba_1112_Foto_Madach_Szinhaz_Jardek_Szabina

Az elbűvölő előadást az alkotók mellett a közönség is élvezi. A Mamma Mia! sikerszériája a 2022. július 15-i és 16-i előadásnapon folytatódik – a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri színpadán.

Eskuvo_Foproba_1129_Foto_Madach_Szinhaz_Jardek_Szabina

SZTEinfo – Bartha Karina

Fotók: Madách Színház/Jardek Szabina

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek