Bezár

Hírarchívum

SZTE_PPG1

SZTE PomPom Girls – 15 hallgató, 7 Kar, 1 cél

SZTE PomPom Girls – 15 hallgató, 7 Kar, 1 cél

2022. január 10.
4 perc

A cheerleader csapat tagjai egyetemi rendezvényeken, mérkőzéseken képviselik a Szegedi Tudományegyetemet, illetve megmérettetik magukat különböző versenyeken is. Legutóbbi sikerük a DDC 2. Online Karácsonyi Kupa megnyerése volt. A csapatba az SZTE bármelyik karának hallgatója beléphet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Dr. Uhljar Luca Éva, az SZTE Gyógyszertudományok Doktori Iskola harmadéves PhD hallgatója az edzője és egyben a csapatkapitánya is az SZTE PomPom Girls csapatnak. Leginkább a zenés, táncos-tornás csapatsportok állnak hozzá közel, ezért jelentkezett 2014-ben, elsőéves gyógyszerészhallgatóként az egyetem akkori pompon csapatába, az SZTE EHÖK SE Cheerleaders-be, ahol az évek során cserélődtek a csapattagok, változott az egyesület és a csapat neve is.

Az SZTE-n hosszú ideje két szurkolói csapat működik párhuzamosan. Az egyik kifejezetten a Medikus Kupára készül, és ennek megfelelően a tagjai a SZAOK, FOK, GYTK, ETSZK karok hallgatói - ez a SZOTE Cheerleaders.

 - Az SZTE PomPom Girls 2020 szeptemberében alakult hét barátnőből, akiknek hiányzott a fellépés öröme, a versenyzés adrenalin-lökete és a csapatsportok legnagyobb előnye, az edzések hangulata. A lányokkal lelkesen készültünk a versenyzésre, ami a COVID-19 miatt csak online volt lehetséges abban az időszakban. Az egyetem online oktatásra való áttérése és egyéb nehézségek ellenére sikerült minden verseny előtt felvenni videóra a koreográfiát, így a szezonban három versenyen is indultunk - és mindhármat megnyertük. Ezek a megmérettetések a Dance Universum I. Országos Online Minősítő Táncverseny, az UPDF II. Online Extra Táncverseny és a II. Pécsi Aranybot Mazsorett Verseny voltak. Ezen kívül az online megrendezésre kerülő 35. OTDK Testnevelés- és Sporttudományi Szekciójának megnyitóján is levetítették a koreográfiánkat - tudtuk meg Dr. Uhljar Luca Évától.


A 35. OTDK Testnevelés- és Sporttudományi Szekciójának megnyitóján levetített videó

Idén szeptemberben megduplázódott a taglétszám, jelenleg 15 fős a csapat és az SZTE 7 karának hallgatóiból áll:

- Bodó Regina (SZTE GTK)

- Dobos Vivien (SZTE ETSZK)

- Fabó Csenge (SZTE GTK)

- Galambos Adrienn (SZTE ETSZK)

- Hegyi Réka (SZTE BTK)

- Kiss Bernadett (SZTE BTK)

- Kobrehel Nikolett (SZTE TTIK)

- Kondász Andrea (SZTE JGYPK)

- Lelóczki Éva (SZTE BTK)

- Nyerges Alíz (SZTE ETSZK)

- Oravecz Fanni (SZTE TTIK)

- Tóth Alexandra (SZTE GTK)

- Török Petra (SZTE ÁJTK)

- Uhljar Janka (SZTE TTIK)

- dr. Uhljar Luca (SZTE GYTK)

 szteppgww

A csapatot olyan lelkes lányok alkotják, akik szeretnek szerepelni, és hajlandóak a tanulás mellett a versenyszerű sportolásba is energiát fektetni. A többség mazsorett vagy aerobik versenysportban szerzett tapasztalatokat, de olyanok is vannak, akiknek teljesen új volt a pomponozás. Heti két edzésük van az SZTE Sportközpontjában. Október óta készültek a legutóbbi megmérettetésre, a DDC 2. Online Karácsonyi Kupára.

- A pandémia most is megnehezítette a dolgunkat. A verseny videó felvétele előtt közvetlenül még változtatni kellett a koreográfián, mert egyik lányt vidékre rendelték ki, a másik pedig sajnos beteg lett, így végül csak 13-an tudtunk a színpadra állni. Szerencsére nagyon ügyes csapatom van. A lányok rutinosan helyt álltak, és sikerült a versenyről megint az aranyérmet elhoznunk. Szeretném megköszönni Hajdúné dr. Petrovszki Zita tanszékvezető főiskolai docensnek és az SZTE Sportközpont munkatársainak a segítségét – mondta el a csapat kapitánya és edzője.

Jövőbeli terveik között szerepel, hogy a Cheer MEFOB-on vagy egyéb cheerdance versenyen is elindulnak. A cheerdance nem a mazsorett pompon kategóriájának angol nyelvű megfelelője, hanem egy eltérő szabályrendszerrel rendelkező, különálló sportág. Természetesen sok közös van a kettőben - legszembetűnőbb, hogy pomponnal a kézben kell bemutatni. Azonban a mazsorettben a mozdulatok szép és pontos kivitelezése mellett jelentős szerepe van az eszközhasználatnak, vagyis a pomponok különféle dobásának, gördítésének, cseréinek. Ezzel szemben a cheerdance az amerikai filmekből lehet ismerős. Ebben a sportágban hangsúlyosabb az akrobatika, az emelések, a feszes és gyors karmozdulatok. Kifejezetten igaz rá, hogy annál jobban mutat, minél többen táncolják.

 

Az SZTE PomPom Girls legfrissebb videója egy karácsonyi köszöntő:

Az SZTE PomPom Girls csapata szívesen vesz részt mérkőzéseken vagy vállal különböző fellépéseket. A következő szemeszter elején tagfelvételt is hirdetnek, érdemes figyelni a Facebook oldalukat.

 

SZTEinfo – Lévai Ferenc

Fotó: SZTE PomPom Girls

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek