Bezár

Hírarchívum

261033737_2024351361073114_3907289587071034381_n

Filozófiai konferencia a Szegedi Tudományegyetemen

Filozófiai konferencia a Szegedi Tudományegyetemen

2022. január 27.
1 perc

A Doktoranduszok Országos Szövetsége Filozófiatudományi Osztálya 2022-ben, immár kilencedik alkalommal rendezi meg Ütközéspontok elnevezésű éves konferenciáját, melynek február 25-26-ig a Szegedi Tudományegyetem ad otthont.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A találkozó elsődleges célja, hogy a filozófiai témában kutató doktoranduszok és doktorjelöltek bemutathassák tudományos eredményeiket és arról szakmai értékelést kapjanak. Az előadók számára nincs specifikus témamegkötés, a jelentkezők szabadon ismertethetik kutatásaikat. A szekciók pontos kialakítására az absztraktok elbírálását követően kerül sor.

A szervezők várják mindazok jelentkezését, akik a filozófia, vagy annak valamely határterületén folytatják doktori tanulmányaikat, vagy disszertációjukat ilyen témában írják. Az Ütközéspontok VIII. konferenciához hasonlóan ezúttal is terveznek interdiszciplináris szekciót, hogy párbeszédet teremtsenek a különböző határterületek doktori hallgatói között. Megfelelő számú jelentkezés esetén angol nyelvű szekciót is indítanak. Továbbá, korlátozott számban doktori tanulmányokra készülő MA hallgatók jelentkezését is várják. A konferencia legjobbnak ítélt előadásaiból tematikus tanulmánykötet készül.

A konferencia időpontja: 2022. február 25-26. (péntek-szombat)

Helyszíne: Szegedi Tudományegyetem

Fővédnök: Prof. Dr. Gyenge Zoltán

Plenáris előadók: Prof. Dr. Gyenge Zoltán, Dr. Laczkó Sándor

Támogatók: Szegedi Tudományegyetem, Magyar Filozófiai Társaság, Nemzeti Tehetség Program, MTA-SZTE „Convivence” Vallási Pluralizmus Kutatócsoport

Szervezőbizottság: Nemes Márk (SZTE BTK), Jancsó András (PTE BTK), Tegzes Nóra Valentina (ELTE BTK)

További információ ide kattintva elérhető. A konferencia részletes programja itt elérhető.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek