Bezár

Hírarchívum

SZTE-DT-ITS

Együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetem és a Deutsche Telekom IT Solutions

Együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetem és a Deutsche Telekom IT Solutions

2022. január 04.
2 perc

Az informatika- és nyelvoktatásban, a piaci elvárásoknak megfelelő képzettségű és számú jelölt képzésében működik együtt a két fél. A megállapodással új lendületet kaphatnak a közös kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE és a Deutsche Telekom IT Solutions (DT-ITS) már évek óta kapcsolatban áll egymással. Az eddigi közös együttműködések közül kiemelendő a Keynote speaker biztosítása a EUGLOH Joint Innovation Challenges eseményen, amelyen Erik Slooten, a Deutsche Telekom IT Solutions ügyvezető igazgatója tartott előadást innovációs témában. Emellett, a DT-ITS két mentort biztosított a EUGLOH Innovation Days - AI in Health eseményen a hallgatói csapatok támogatására.

t1w

Tivolt Zoltán, DT-ITS Global Delivery Excellence üzletágának vezetője, online mentorálja a hallgatói csapatot a EUGLOH Innovation Days – AI in Health eseményen

Szintén fontos közös platform az SZTE kutatói projektje, a Dysarthria, amely szakmai támogatást kap a DT-ITS-től, mentorálás formájában. Az együttműködés legutóbbi jelentős mérföldköve, hogy a DT-ITS, az SZTE rendelkezésére bocsátott egy 1,5 millió forint értékű számítógépet, a dysarthria projekt támogatására.

 t2w

Balról: Ördögh Antal, DT-ITS Szeged Site Manager, Tóth László, a Dysarthria projekt IT részéért felelős kutató

Az SZTE kutatói által vezetett projekt a beszédzavarokkal küzdő emberek számára kíván megoldást nyújtani egy olyan eszköz segítségével, ami kijavítja az eltorzult beszédet és érthetően adja vissza. Ezen együttműködés is segíteni tudja az SZTE innovációs motor szerepét a régióban és további társadalmilag hasznos projektek közös véghezvitelét.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek