Bezár

Hírarchívum

Eugloh

Online szakmai találkozók a EUGLOH szövetségben

Online szakmai találkozók a EUGLOH szövetségben

2022. február 18.
1 perc

2022. február 15-én és 16-án kétnapos szakmai workshopokon találkoztak a EUGLOH egyetemek munkatársai. A karrier-szolgáltatásokkal, kommunikációval, oktatásfejlesztéssel, nemzetközi kapcsolatokkal, mobilitásokkal és könyvtárral foglalkozó szakemberek az öt egyetem tapasztalatait vetették egybe.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az online találkozók azzal a céllal jöttek létre, hogy az egyetemi oktatást segítő egységek munkatársai között megvalósulhasson egy szakmai tapasztalatcsere, amely kiváló alapja lehet a további együttműködéseknek, személyes látogatásoknak. A workshopok előtti egyórás webináriumon az európai felsőoktatás jövőjéről beszélgettek a résztvevők Sophia Eriksson Waterschoot (EU), Michael Gaebel (EUA) és Martina Darmanin (ESU) részvételével.

A Szegedi Tudományegyetem munkatársai az összes témában képviselték az Egyetemet önálló előadásokkal, moderátorként és a kerekasztal-beszélgetések hozzászólóiként.

Az európai könyvárakkal foglalkozó találkozót a Klebelsberg Könyvtár szervezte, többek között a nemzetközi rankingek és a könyvtárak kapcsolatáról, a könyvtárak 21. századi szolgáltatásairól, a könyvtári adatbázisokról és a digitális könyvtárakról. A különböző könyvtári kezdeményezések megosztása izgalmas élményként szolgált a résztvevőknek, a szegediek „Kölcsönözz ki egy könyvtárost” programja pedig különösen nagy sikert aratott.

A februári online találkozókat az öt egyetem rendezvényei követik, ahová szeretettel várják a résztvevőket 2022 márciusától-szeptemberéig.

SZTEinfo - Kocsis Lilla

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek