Bezár

Hírarchívum

mcc_sz

Lélek és irodalom lesz a téma a szegedi Mathias Corvinus Collegium pénteki előadásán

Lélek és irodalom lesz a téma a szegedi Mathias Corvinus Collegium pénteki előadásán

2022. február 16.
1 perc

"Pszichológia kontra irodalom - kulcs önmagunk megértéséhez?” címmel, a szegedi Mathias Corvinus Collegiumban,  2022. február 18-án a nemzetközileg elismert előadó, Anthony Malcolm Daniels tart előadást a különféle pszichológiai irányzatok és művészetek, különösen a szépirodalom kapcsolatáról.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A mai világban számos társadalmi csoport egyfajta értékválsággal néz szembe. Az egyén önmegértési képessége korántsem javult olyan mértékben, mint ahogy azt a különféle pszichológiai irányzatok prognosztizálták. A modern kor kihívásai rendkívüli mértékben átformálták a társadalom viszonyát a családhoz, az egészséghez vagy éppen magához az élethez. Ezekre az újfajta kihívásokra elsősorban a pszichológia adhat érdemi választ, hiszen sokféle bevált módszerrel képes megfelelő támaszt nyújtani az emberek problémáira. Ugyanakkor ebben a megújult környezetben a művészetek, különösen a szépirodalom szerepét sem szabad leírni, hiszen morális szempontok tekintetében egyáltalán nem elhanyagolhatóak, ha az egyén erkölcsi felüdüléséről és javulásáról van szó. De van-e valamiféle szembenállás e két megközelítés között, vagy éppen megfelelő módon egészítik ki egymást?

A témában Anthony Malcolm Daniels író, újságíró társadalomkritikus és orvos tart előadást 2022.02.18-án, pénteken az MCC szegedi képzési központjában a Tisza Lajos krt. 85-ben, 17:00 órától. A rendezvény a Budapesten megrendezésre kerülő MCC Budapest Summit konferencia részeként valósul meg. Az előadás angol nyelvű. Szinkrontolmácsolást biztosítanak a szervezők.

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítanak.

Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/hu/form/individualizmus-a-joleti-allam-a

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek