Bezár

Hírarchívum

Inkubator_-1

7 millió forint értékű transzport inkubátort kapott a szegedi gyermekklinika az OTP Banktól

7 millió forint értékű transzport inkubátort kapott a szegedi gyermekklinika az OTP Banktól

2022. február 01.
2 perc

A koraszülött csecsemők biztonságos szállítását segíti az a 7 millió forint értékű transzport inkubátor, amelyet az OTP Bank vásárolt az SZTE SZAKK Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ Koraszülött Intenzív Osztályának a Humanitás Szociális Alapítvány közreműködésével.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Óriási minőségi javulást eredményezett, hogy 2021 júliusában a Koraszülött Intenzív Osztály (PIC) az SZTE SZAKK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika harmadik emeletére költözött, hiszen ezzel elkerülhetővé váltak a koraszülött gyermekek esetében súlyos kockázatot jelentő szállítási traumák. Nagymértékben lerövidült a szülőszoba és a koraszülött intenzív osztály közötti út. Ennek az útnak a megtételéhez olyan lélegeztetésre és az életfunkciók ellenőrzésére alkalmas transzport inkubátorokra van szükség, amelyekben a csecsemőket biztonságosan eljuttathatjuk a szülőszobából a kórterembe. Ezt az igényt elégíti ki maradéktalanul a most kapott új inkubátor is” – mondta Dr. Bereczki Csaba, a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ igazgatója.

Inkubator_-3

Korábban megírtuk: a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája 2021 júniusában újult meg. Ekkor történt meg a PIC átköltöztetése is. Öt modern, családbarát szülőszobát hoztak létre, az ehhez kapcsolódó teljes infrastruktúrával, műszerekkel és új bútorokkal. Emellett vajúdást támogató, korszerű eszközöket szereztek be, illetve az apa és a szülést kísérő részére is ideális körülményeket alakítottak ki. Modernizálták az Újszülött Osztályt: nagyméretű betegtereket hoztak létre, ahova az édesanyák a vizsgálatok alatt mobilbölcsőben tolhatják be az újszülöttjeiket. Fénykezelésre alkalmas inkubátorokat és légzésfigyelő berendezéseket szereztek be, valamint kisebb méretű vizsgálóhelyeket alakítottak ki, ahol az újszülötteket a szobatársaktól szeparáltan, de az édesanya jelenlétében lehet vizsgálni. Ezenfelül a szűrővizsgálatok elvégzésére hangszigetelt, a szemvizsgálatokra elsötétíthető vizsgálókat alakítottak ki.

Inkubator_-5

A közelmúltban beszerzett transzport inkubátort és tartozékait az OTP Bank a Humanitás Szociális Alapítvány közreműködésével vásárolta meg az SZTE SZAKK Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ Koraszülött Intenzív Osztályának.

Inkubator_-7

Országszerte 30 kórház, 18 oktatási intézmény, valamint a Koraszülött Alapítvány részesül az OTP Bank támogatásában a Humanitás Szociális Alapítványon keresztül. A támogatás értéke országosan mintegy 200 millió forint, a támogatandó intézményekre – így a szegedi Koraszülött Intenzív Osztályra is – a bank régióközpontjai tettek javaslatot, ezzel is elősegítve, hogy az adományok minél jobban illeszkedjenek a helyi igényekhez és szükségletekhez.

SZTEinfo - Bobkó Anna

Fotó: Sahin-Tóth István

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek