Bezár

Hírarchívum

allami_kituntetesek

A Szegedi Tudományegyetem polgárai az állami kitüntetettek között

A Szegedi Tudományegyetem polgárai az állami kitüntetettek között

2022. augusztus 22.
2 perc

A nemzeti ünnep alkalmából, augusztus 20-án állami kitüntetéseket adtak át. A Szegedi Tudományegyetem polgárai közül többen részesültek elismerésben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Csák János kulturális és innovációs miniszter, Vitályos Eszter, a tárca parlamenti államtitkára és Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár állami díjakat adott át Budapesten, a Pesti Vigadó dísztermében a nemzeti ünnep alkalmából.

A MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZT (polgári tagozat) kitüntetést vehette át:

DR. PAP ILDIKÓ ETELKA antropológus, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Biológiai Intézete Embertani Tanszékének tudományos főmunkatársa, a Magyar Természettudományi Múzeum Embertani Tárának nyugalmazott címzetes tárigazgatója.

A MAGYAR ÉRDEMREND TISZTIKERESZT (polgári tagozat) kitüntetésben részesült:

DR. GERGELY ÁRPÁD LÁSZLÓ fizikus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Fizikai Intézete Elméleti és Kísérleti Fizikai Tanszékeinek egyetemi tanára és Fizika Doktori Iskolájának oktatója;

DR. JAKAB ÉVA jogász, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Római Jogi Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára;

DR. SIPOS PÁL MIKLÓS kémikus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Kémiai Intézete Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszékének egyetemi tanára;

A MAGYAR ÉRDEMREND KÖZÉPKERESZT (polgári tagozat) kitüntetést vehette át:

DR. BALOGH ELEMÉR jogtörténész, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Európai Jogtörténeti Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, a Magyar Tudományos Akadémia Állam- és Jogtudományi Bizottságának alelnöke, a Szent István Tudományos Akadémia rendes tagja, az Alkotmánybíróság volt tagja;

MAGYAR ARANY ÉRDEMKERESZT (polgári tagozat) kitüntetésben részesült:

DR. HÁSZ-FEHÉR KATALIN irodalomtudós, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Magyar Nyelvi és Irodalmi Intézete Magyar Irodalmi Tanszékének egyetemi docense.

SZINNYEI JÓZSEF-DÍJAT vehetett át:

KEVEHÁZI KATALIN, a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Kuno Könyvtár főigazgatója.

Állami kitüntetéseket adott át a nemzeti ünnep alkalmából dr. Pintér Sándor és Csák János, valamint Gulyás Gergely az egészségügyben dolgozóknak is.

A MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZTJE (polgári tagozat) kitüntetést kapott:

DR. NÉMETH GÁBOR, szülész-nőgyógyász professzor, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar általános-, szak- és továbbképzési dékánhelyettese, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika intézetvezető egyetemi tanára, a család- és nővédelem területén, különösen a demográfiai helyzet javítása érdekében elhivatottan végzett munkája, valamint sokrétű szakmai közéleti tevékenysége elismeréseként.

SZTEinfo - forrás MTI

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek