Bezár

Hírarchívum

DSC_6562

Önkéntesként a SZIN-en

Önkéntesként a SZIN-en

2022. augusztus 25.
2 perc

A Szegedi Ifjúsági Napok minden évben keres önkénteseket a fesztiválmunkálatok segítésére. Az önkéntesek csapatát több SZTE-s hallgató is erősíti. Idén második éve vállal önkéntes feladatokat a SZIN-en Gödör Nóra Anna biológia mesterszakos hallgató. Motivációjáról, feladatairól, élményeiről kérdeztük.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

- Miért döntöttél úgy, hogy önkéntes munkát vállalsz a SZIN-en?

- Tavaly jelentkeztem először önkéntesnek. Ekkor mindenki nehéz időszakot élt meg a Covid miatt, nekem elveszett a szociális életem. A SZIN-re 17 éves korom óta napi jegyekkel jártam, úgy éreztem az önkéntes munka olyan alkalom lehetne, melynek kapcsán embereket ismerhetnék meg. Nagyon szeretek csapatban dolgozni és az olyan eseményeket is nagyon szeretem, ahol segíthetem mások munkáját. Összességében a szociális élet motivált, hogy a csapatmunkában embereket ismerjek meg.

- Beváltotta a reményeidet az önkéntesség?

- Igen, nagyon sok embert megismertem, nagyon tetszett a tavalyi hangulat. Ennek fényében idén is jelentkeztem. Tavasszal kellet leadnunk a jelentkezést egy önéletrajzzal, ami alapján Tomi, a szervezőnk eldöntötte, megfelelőek vagyunk-e a feladatra. Behívott minket egy interjúra, ami egy gyors átbeszélés volt. Utána kezdődhetett is a munka.

- Milyen feladatokat vállaltál?

- Tavaly mindkét nap, amikor önkénteskedtem a csomagmegőrzőben voltam. Idén az infopultban kezdtem, de szombaton a kemping sátraknál folytatom az értékmegőrzést. Most van egy plusz munkám: a telefontöltőpontokat kell elrendezni A feladatokhoz kreatív embereket keresnek, én annak érzem magam, úgyhogy szerintem idén is élvezni fogom őket.

- Van kedvenc SZIN-nel kapcsolatos élményed?

- Tavaly unokahúgommal és a sógorommal jöttem ki. Az az élmény, amit az unokahúgom kétévesen megélt: nagyon élvezte és vele együtt én is örülhettem. Nekem nagyon tetszett, hogy bár nem kisgyerekeknek szólnak a programok, de nekik is élményt tud nyújtani. És jó azt is látni, hogy hova fejlődik ez az esemény.

- Kiknek ajánlanád az önkéntességet?

Leginkább azoknak, akik extrovertáltak, keresik a szociális életet, hogy emberek között legyenek, szeretnek társaságban dolgozni, ahogyan én és szeretnek bulis hangulatban lenni.

SZTEinfo - Bartha Karina

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek