Bezár

Hírarchívum

Szegedi Szabadtéri

Önkéntesként a Szegedi Szabadtérin

Önkéntesként a Szegedi Szabadtérin

2022. augusztus 10.
2 perc

A Szegedi Szabadtéri minden évben foglalkoztat önkéntes segítőket, köztük az SZTE több hallgatóját. Zsámboki Dóra magyar-történelem tanár szakos hallgató idén már második éve dolgozik a szabadtérin. Élményeiről kérdeztük.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Miért döntöttél úgy, hogy önkéntes munkát vállalsz?

Az önkéntesség előtt bár nagyon szerettem volna, sosem jártam a Szabadtérin. A felhívást érdekes lehetőségnek tartottam. Betekintést kínált a háttérmunkálatokba, amelyekre kíváncsi voltam, a darabok is érdekeltek, így beadtam a jelentkezésemet.

296340663_589836736036588_1233371078509310546_n

Beváltotta az önkéntesség a hozzáfűzött reményeket? Mi a legkedvesebb élményed a Szabadtériről?

Abszolút beváltotta a reményeket. Az önkéntesség teljes részére szívesen mondanám, hogy a kedvenc élményem. Ha egyet emelhetek ki, akkor az a West Side Story nagyon hangulatos premierbulija, amelyen részt vehettem Az önkéntes csapattal töltött idő is a kedvenc emlékeim közé tartozik, előfordult, hogy reggel hétig kint maradtunk beszélgetni. Nagyon tetszettek a darabok is, amelyeket megnézhettem.

Milyen feladatokat láttál el?

Általában szórólapot osztok. Valamint ebben az évadban többször kellett pólót és páholyt árulnom, illetve a VIP-ben kísérjük a vendégeket. Tapasztalatokat tekintve megtanultam, hogyan érdemes az emberekhez szólni, hogy kell velük viselkedni. Milyen csapatban dolgozni, segíteni egymásnak. Az önkéntességnek köszönhetően belátok a Szabadtéri kulisszái mögé. Többször nézhettem meg ingyenesen főpróbákat és darabokat. Készíthettem fényképet a színészekkel, a csapaton belül is sokféle embert ismertem meg. Remek kapcsolatépítési lehetőség az önkéntesség.

Kinek ajánlanád ezt a feladatot?

Azoknak, akik szeretik a színházat, szeretnek segíteni, közösségi életet élni.

SZTEinfo - Bartha Karina

Nyitó fotó: Szegedi Szabadtéri

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek