Bezár

Hírarchívum

borrito_1920

Kezdetét vette a 2022-es Beiratkozási Gólya Napok a Szegedi Tudományegyetemen

Kezdetét vette a 2022-es Beiratkozási Gólya Napok a Szegedi Tudományegyetemen

2022. augusztus 31.
3 perc

Augusztus 31-én megkezdődtek a Beiratkozási Gólya Napok a Szegedi Tudományegyetemen. A József Attila Tanulmányi és Információs Központban zajló beiratkozást sokszínű kulturális és szabadidős programok kísérik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

– A 2022-es beiratkozási hét végre újra jelenléti formában zajlik. Az idei általános felvételi eljárásban több mint 6000 hallgatót vett fel a Szegedi Tudományegyetem, a pótfelvételi eljárásban pedig csaknem 600-at. Emellett megközelítőleg 1500-2000 külföldi hallgató érkezésével számolunk, így összesen több mint 8000 új hallgató kezdi meg tanulmányait az SZTE-n szeptemberben. Szeretnénk az adminisztrációs feladatokon túl olyan programokat biztosítani, amelyek segítik az egyetemen való eligazodást, és hozzájárulnak a későbbi tanulmányi sikerességhez – összegezte a Beiratkozási Gólya Napok kapcsán Szakál Péter, az SZTE oktatási igazgatója.


WFP_9080

 

A hallgatók a TIK-ben mindent megtudhatnak többek között a EUGLOH, a Coursera és az SZTE+ programokról, az Alma Mater és a Karrier Iroda tevékenységeiről, az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központról, az Idegennyelvi Kommunikációs Intézetről, a Sportközpontról, az EHÖK-ről, a TIK-ről, a Tanárképző Központról és az SZTE könyvtáráról is. Emellett információkat szerezhetnek az ösztöndíjakról, a kollégiumokról, a tanulmányi rendszerek használatáról, vagy akár a diákhitelről. A központi programokat kari állomások is kiegészítik, melyek szintén szerepelnek a Beiratkozási Gólya Napok részletes programjában.


WFP_9205

 

– Több mint 18 állomáson ismerhetik meg a gólyák a Szegedi Tudományegyetemet és egységeit. Ezen jelenleg mintegy száz kolléga és hallgató dolgozik. Az első és legfontosabb lépés az adminisztráció a Hallgatói Szolgáltató Irodán. Ide minden hallgatónak el kell hozni a kari tájékoztató levélben feltüntetett okmányokat ahhoz, hogy a beiratkozás sikeres legyen – emelte ki az igazgató.


WFP_9159

 

A beiratkozást TODO, az SZTE beiratkozási asszisztense is segíti. A Messengeren elérhető chatbot szolgáltatás a tanulmányi adminisztráció elvégzéséhez és a Beiratkozási Gólya Napok programjának megismerésére is használható. A gólyáknak érdemes az SZTE Felvettek honlapra is ellátogatni, ahol minden szükséges információt megtalálnak egyetemi éveik megkezdéséhez.



wetransfer_wfp_9076-jpg_2022-08-31_1303
A galéria a képre kattintva érhető el.

 

A GÓLYATÁBOR HASZNOS

 

A makói Kiss Koppány Keve, az SZTE TTIK üzemmérnök - informatikus szakán kezdi meg tanulmányait. Ugyan nem az SZTE-t jelölte meg az első helyen, utólag mégis örül, hogy ide nyert felvételt.

 

– Nagyon örülök, hogy a Szegedi Tudományegyetemre nyertem felvételt, egyrészt azért, mert közel van, másrészt mert úgy érzem, versenyképes tudásra tehetek szert. Annak külön örülök, hogy részt vettem a gólyatáborban – mindenkinek csak ajánlani tudom, nagyon sok hasonló gondolkodású hallgatóval ismerkedtem meg. Célom, hogy diplomát szerezzek, és azzal foglalkozzak, ami igazából gyerekkorom óta érdekel: az informatikával. Hiszek abban, hogy lusta zseni nincs, és szorgalom nélkül semmit sem lehet elérni – emelte ki az SZTE TTIK hallgatója.


WFP_9102

 

CÉLTUDATOS GÓLYA

 

Sajti Vivien már most tudja, hogy egyszer irodalomterapeuta szeretne lenni. Odavan a könyvekért, többek között ez az oka annak, hogy az SZTE BTK magyar szakára jelentkezett.


WFP_9122

 

– Három szakot jelöltem meg az SZTE-n, mert mindenképp Szegeden szerettem volna tanulni, annak ellenére, hogy sarkadi vagyok, ami 121 kilométerre van Szegedtől. Szerencsére gyorsan sikerült megismernem olyan hallgatókat, akik albérletben szerettek volna lakni, így viszonylag hamar találtam lakótársakat. A BTK weboldala és közösségi felületei is sokat segítettek a tájékozódásban, valamint a Facebook csoport, amelyhez, miután felvételt nyertem, csatlakoztam – mondta el az SZTE BTK hallgatója, akit Kiss Koppány Kevéhez hasonlóan a beiratkozási héten kérdeztünk tapasztalatairól.


SZTEinfo - Pósa Tamara

Fotó: Vass Gergő


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek