2023. január 31., kedd

Beiratkozási Gólya Napok

Üdvözlünk a Szegedi Tudományegyetemen!

 

Iratkozz be a TIK-ben, ezután színes programok várnak Szegeden, a Beiratkozási Gólya Napok keretében!

 

2022. augusztus 31. és 2022. szeptember 2. között a belváros megtelik SZTE-s állomásokkal, ahol megtudhatod, hogy a tanulás mellett mennyi lehetőséget kínál az egyetem.

 

Sport, karrier, közösség? Ezen a túrán minden kérdésedre megkapod a választ. Találkozhatsz felsőbb éves hallgatókkal, és megismerheted a fontosabb egyetemi útvonalakat, azt, hogy melyik egyetemi épületbe hogyan juthatsz el.

 

Ez már önmagában is nagyon hasznos, de ha összegyűjtöd az állomásokon szerezhető matricákat, garantált jutalmad egy limitált kiadású egyetemi póló is!

 

Pontosan hol is várunk Rád?


Központi állomások:

 

 

 • 1. SZTE+ - Ennél a standnál veheted át a matricagyűjtő füzetet, és egyúttal megszerezheted az első matricát is!

 

Időpont: Szerda, Csütörtök, Péntek 9:00-17:00

Helyszín: TIK - Ady tér 10.

 

Az SZTE+ program arra hivatott, hogy jobban megismerd az Egyetemet és Szegedet:

 

 • Segít megismerni a várost – játékos feladatainkkal körbevezetünk a városon, az egyetem karait is bevonva.
 • Segít eligazodni az Egyetem elektronikus rendszereiben – a beiratkozást követően számos felületet kell majd használnod az évek során. Mi segítünk, hogy ezeket jól megismerd, és hasznodra tudd fordítani.
 • Közösséget épít, kikapcsol – kiscsoportos programjainkkal, élményalapú feladatainkkal új barátokat, kapcsolatokat szerezhetsz. Kvízeinkkel, játékos feladatainkkal kiszakadhatsz pár percre a teendőid sokaságából.

 

Gyere és teljesíts egy izgalmas kihívást az SZTE+ állomásán és szerezd meg a pecsétet érte!

 

 

 • 2. Coursera for SZTE

 

Időpont: Szerda, Csütörtök, Péntek 9:00-17:00

Helyszín: Cafe Radnóti – Egyetem u. 2.

 

Szeretnél maradandó emléket alkotni, vagy játszani egy kicsit? A Coursera for SZTE Program állomásán ezt megteheted!

Valósítsd meg kreatív ötleteidet a Coursera DIY ponton, és közben tudj meg minél többet a világ legnagyobb online távoktatási platformjáról!

Ismerd meg azokat a lehetőségeket, amelyek a Szegedi Tudományegyetem, és a Coursera együttműködésével váltak elérhetővé az egyetemi polgárok számára.

 

 • 3. SZTE Karrier Iroda

 

Időpont: Szerda, Csütörtök, Péntek 9:00-17:00

Helyszín: TIK - Ady tér 10.

 

Az SZTE Karrier Iroda abban segít, hogy egyetemi éveid kezdetétől fejleszd magad, mélyítsd önismereted, és lépésről lépésre készülj a munka világára. Korainak tűnik? Hidd el, nem az!

A beiratkozás hetén standunknál játékos formában ismerhetsz meg Bennünket, népszerű képzéseinket, tanácsadásainkat, a számodra kínált lehetőségeket!

Csapatunk szórakoztató aknakeresővel, a fantáziádra építő alkotó feladatokkal és egyéb vidám aktivitásokkal vár Téged!

 

 • 4. Alma Mater

 

Időpont: Szerda, Csütörtök, Péntek 9:00-17:00

Helyszín: TIK – Ady tér 10.

 

Az Alma Mater közösség tagjaként számos programban és aktivitásban vehetsz részt, majd a végzést követően is kapcsolatban maradhatsz az évfolyamtársaiddal.

A standnál játékos feladatokkal várunk, és a matrica megszerzésén felül extra ajándékokkal is gazdagodhatsz.

 

 • 5. Sportközpont

 

Időpont: Szerda, Csütörtök, Péntek 9:00-17:00

Helyszín: TIK – Ady tér 10.

 

Két félév testnevelés óra vár rád az egyetemen - tudd meg időben a teljesítés feltételeit, és ismerd meg a Sportközpontot, ahol szabadidős és rekreációs rendezvényeken, versenyeken vehetsz részt.

A Sportközpont a beiratkozás helyszínén, a TIK mellett játékos sportolási lehetőségekkel várja a gólyákat. A mozgás élménye mellé matrica is jár az elvégzett feladatért.

 

 

 • 6. Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ (EÉTK)

 

Időpont: Szerda, Csütörtök, Péntek 9:00-17:00

Helyszín: TIK – Ady tér 10.

 

Az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ az SZTE hallgatói részére mentálhigiénés, személyiség- és képességfejlesztő szolgáltatásokat biztosít. Gyere el a TIK-be a standhoz, tedd fel kérdéseidet, és zsebeld be érte a matricát!

 

 • 7. József Attila Tanulmányi és Információs Központ (JATIK/TIK)

 

Időpont: Szerda, Csütörtök, Péntek 9:00-17:00

Helyszín: TIK – Ady tér 10.

 

Az „egyetem szíve”, ahol találkozhatsz a barátaiddal, intézheted az ügyeidet, tanulhatsz, konferenciákon vehetsz részt. A TIK ad otthont az egyetem könyvtárának, a Hallgatói Szolgáltató Irodának, és az egyetemi ajándékboltnak. Az itt található termekben tartott óráid után ihatsz egy kávét a kávézóban, vagy beülhetsz a számítógépes kabinetbe is. Matricáért környezetbarát kvíz kitöltésével várja a gólyákat központunk.

 

 

 • 8. SZTE Klebelsberg Könyvtár

 

Időpont: Szerda, Csütörtök, Péntek 9:00-17:00

Helyszín: TIK – Ady tér 10.

 

 

A Könyvtár szolgáltatásai között szerepel többek között a hagyományos könyvtári kölcsönzés, könyvtárközi kölcsönzés, szakirodalmi tájékoztatás, köttetés, elektronikus kölcsönzés.

Az Egyetem könyvtára, a te könyvtárad!

14 600 négyzetméter

800 férőhely

250 számítógépes állomás

12 különgyűjtemény

 

A könyvtár a beiratkozást matricával jutalmazza a beiratkozási gólya napok ideje alatt.

 

 • 9. Egyetemi Hallgatói Önkormányzat - SZTE EHÖK

 

Időpont: Szerda, Csütörtök, Péntek 9:00-17:00

Helyszín: EHÖK Iroda – Szentháromság u. 34.

 

 

A hallgatók egyetemi szintű képviseletét az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat látja el. Az EHÖK és a hallgatói mozgalom legfontosabb feladata, hogy a kari, szakbeli különbségeket felismerje, és azokat úgy szintetizálja, hogy a hallgatói oldal stratégiai kérdésekben egységesen és hatékonyan tudjon fellépni, akár intézményi akár annál szélesebb színtereken is. Ennek keretében szervezetünk számos bizottság munkájában vesz részt, képviselőink jelen vannak a kari, illetve egyetemi tanácsokban. Látogasd meg az EHÖK irodát, és ismerd meg az EHÖK tevékenységét! Ne felejtsd el kérni a matricát!

 

Eltérő nyitvatartással rendelkező állomások és kari állomások: • 10. EUGLOH

 

Időpont: Minden nap 11:00-17:00 között

Helyszín: DTK – Dugonics tér 11.

 

A European University Alliance for Global Health, azaz EUGLOH, egy egyetemek közti szövetség a globális egészségért, amelynek jelenleg 5 európai partneregyetem tartozik az égisze alá: Université Paris-Saclay, Lund University, Ludwig-Maximilians-Universität München, Universidade do Porto, University of Szeged. A fő cél, hogy létrehozzunk egy olyan szövetséget, ahol több nemzet diákjai vehetnek részt közösen kurzusokon, fakultatív programokon és akár kutatásokban is.

A diákok képviseletében működik az egyetemünk Student Board-ja, melynek tagjai azon dolgoznak, hogy a diákok érdekeit szem előtt tartva komoly változásokat érjenek el az egyetemi életben és rendszerben a szövetség keretein belül.

Mit is kínál egy átlag diák számára a EUGLOH? Mobilitási lehetőséget biztosít és ezáltal kurzusokon, oktatásokon való részvételi lehetőséget mind Magyarországon, mind a többi egyetem országaiban online és offline formában egyaránt.

Ha egy interaktív játékon keresztül szeretnéd megismerni szövetségünket vagy csak hallani szeretnél az utazásainkról, akkor gyere el és játszunk egyet közösen a EUGLOH állomásán! • 11. Idegennyelvi Kommunikációs Intézet (IKI)

 

Időpont: Szerda, csütörtök 9:00-17:00

Helyszín: TIK - Ady tér 10.

 

Az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet (IKI) az SZTE hallgatói számára biztosítja a nyelvtanulási lehtőségeket. Tanulmányaid során díjmentesen tanulhatsz nyelvet, használd ki a lehetőséget! Gyere el az IKI standjához, és tudd meg a részleteket! Az IKI standja a beiratkozás helyszínén, a TIK-ben vár, és az egyetemi nyelvtanulásról szóló információk mellett matricát is kaphatsz náluk!

 

 

 • 12. Tanárképző Központ (TKK)

 

Időpont: Szerda, Csütörtök, Péntek 9:00-17:00

Helyszín: SZTE Központi Épület - Földszint 9-es iroda

 

Az SZTE Tanárképző Központ (SZTE TKK) feladata a Szegedi Tudományegyetemen folyó tanárképzés szervezése, a tanárképzésben részt vevő karok munkájának összefogása, koordinálása. Honlapunkon megtalálható minden tudnivaló, ami a tanárképzéshez kapcsolódik, többek között információs anyaggal segítjük a felvételizőket, a tanítási gyakorlatokban résztvevő hallgatókat, szakvezető és mentor kollégákat, valamint a módszertanos oktatókat.

A hallgatók leginkább a tanítási gyakorlatok teljesítésekor kerülnek kapcsolatba az SZTE TKK-val. • 13. Állam- és Jogtudományi Kar - ÁJTK:

 

Időpont: 2022. szeptember 02.
A kari tájékoztató levél szerinti szakos beosztás szerint:


Helyszín: Kari főépület – Tisza Lajos krt. 54.

Program: Kari tanulmányi tájékoztató. A tanulmányok megkezdéséhez szükséges minden információt tartalmazó tájékoztatóval várja a Kar a hallgatókat. A tájékoztató végén vehetik át a matricát a résztvevők.

Kinek ajánljuk? Ez az állomás kifejezetten az Állam és Jogtudományi Kar hallgatói számára ajánlott.

 

 • 14. Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar - BTK:

 

Időpont: minden nap 9:00-17:00 között

Helyszín: BTK főépület, Egyetem utca 2.

 

Program: A BTK épület-bemutató programjának állomásai: Médiatudomány Tanszék stúdió, Régészeti Tanszék gyűjteménye, Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszék informatórium, Auditórium Maxium, Radnóti Kávézó, Nyitott TO

Vegyél részt az épület bemutatására szervezett programokon, és kérd a részvételért járó matricát!

 

Kinek ajánljuk? A Bölcsészet és Társadalomtudományi Kar a főépületben vár mindenkit, interaktív HÖK bemutatkozással, szakos tájékoztatókkal,

 

 • 15. Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar - ETSZK:

 

Időpont: 2022. Augusztus 31. 9:00-17:00

Helyszín: ETSZK főépület - Temesvári krt. 31.

 

Program: Főépület bemutatása, különleges termek, tanulmányi tájékoztató, HÖK ismertető. Vegyél részt az épület bemutatására szervezett programokon, és kérd a részvételért járó matricát!

 

Kinek ajánljuk? Főleg az ETSZK kar hallgatói számára, de szeretettel várnak az állomáson már karokról is hallgatókat! Ha érdekel az ETSZK épülete, gyere, és járd be velünk.

 

 • 16. Gazdaságtudományi Kar - GTK:

 

Időpont: 2022. Szeptember 1. 13:00-19:00

Helyszín: Kari főépület – Kálvária sgt. 1.

 

Program, részletes információk >>>

 

Kinek ajánljuk? Ez a program kifejezetten GTK-s hallgatók számára érhető el, és előzetes regisztrációhoz kötött!

 

 

 • 17. Juhász Gyula Pedagógusképző Kar - JGYPK:

 

Időpont: minden nap 9:00-17:00 között

Helyszín: JGYPK főépület, Boldogasszony sugárút 6.

 

 

Program: A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara Magyarország legrégebbi tanárképző intézménye. Karunk hivatásának tekinti az erős alapképzésre épülő differenciált, többszintű minőségi oktatást és tudományos képzést, kutatást, fejlesztést, valamint a tudományos minősítésben való aktív részvételt az általa művelt szaktudományokban. A Tankönyvmúzeum Dr. Huszka László címzetes főiskolai tanár érdeklődése, gyűjtőszenvedélye nyomán született.. Az itt található tankönyvek szerzői a magyar oktatásügy legkiválóbb elméleti és gyakorlati pedagógusai, nem egy közülük intézményünk jeles oktatója volt. Illetve megtekinthetitek tudástárunkat, ahol rengeteg interaktív és szemet gyönyörködtető dolgokkal találkozhattok.

Kinek ajánljuk? Főleg a JGYPK kar hallgatói számára, de szeretettel várnak az állomáson már karokról is hallgatókat! Ha érdekel a JGYPK épülete, gyere, és járd be velünk.

 

 • 18. Természettudományi és Informatikai Kar - TTIK:

Időpont: 2022.08.31-2022.09.02. 09:00-17:00

Helyszín: SZTE TTIK Irinyi épület udvara – Tisza Lajos krt. 103.

Program: „Irinyi Piknik”:

Az „Irinyi Piknik” keretei között lehetőséged van bejárni a kar fontosabb épületeit, segítséget kaphatsz a félévkezdéshez (többek között Neptun, Modulo, Coospace használat, tantárgyfelvétel, mintatanterv ismertetése, tanterem kereső), valamint felsőbb éves hallgatókkal beszélgethetsz a szakokról, tantárgyakról, kutatási területekről. A formális programok mellett a nap folyamán egy jó hangulatú környezetben (zene, frissítő) ismerkedhetsz meg leendő csoporttársaiddal, illetve a kari játékokon (pl. kérdőív kitöltése) kari ajándéktárgyakban is részesülhetsz.

Az Irinyi piknik mellett a kari épületeket is megtekinthetik az elsős hallgatók, a TIK-ben a TTIK-s stand várja őket, szakos tájékoztatók, nyitott TO, szakest és városnézés is tartozik a TTIK-s beiratkozási gólya napokhoz.

 

Kinek ajánljuk? Főleg a Természettudományi és Informatikai kar hallgatói számára, de szeretettel várnak az állomáson már karokról is hallgatókat!