Bezár

Hírarchívum

Hangrol_hangra

A Szegedi Nemzeti Színházban az SZTE professzorának ősbemutatója látható

A Szegedi Nemzeti Színházban az SZTE professzorának ősbemutatója látható

2022. április 22.
2 perc

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - KÓTA és a Szeged Városi Kórusegyesület ünnepi kórushangversenyt szervez 2022. április 25-én, hétfőn, 18:00 órakor a Szegedi Nemzeti Színházban. A programon az SZTE BBMK oktatójának Prof. Dr. Tóth Péter Pünkösdi kantáta című, erre az alkalomra komponált darabjának ősbemutatóján túl, a Szegedi Tudományegyetem több kórusa és énekkara is képviselteti magát.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A „Hangról Hangra… az ifjúsági kóruséneklésért” program keretében két év várakozás után, a résztvevő együttesek kitartó munkája nyomán valósul meg az ünnepi nagykoncert Szegeden. Az ingyenesen meghallgatható ünnepségen összesen 26 szegedi kórus lép fel, mintegy 800 énekessel. A programon a Szegedi Tudományegyetem számos kórusa és énekkara is képviselteti magát. Az ünnepi hangversenyen az ének-zene tagozatos kórusok közül az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola Bartók Gyermekkara, a felnőtt vegyeskarok közül az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar Vegyeskara, az ifjúsági vegyeskarok közül a Szegedi Egyetemi Énekkar, az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola Vegyeskara, az SZTE JGYPK Vegyeskara, az SZTE Vántus Fiúkórusa, a gyermekkarok közül az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola Gyermekkara lép fel.

 

Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának oktatója, Prof. Dr. Tóth Péter Pünkösdi kantáta címmel, a Szeged Városi Kórusegyesület számára írott kórusmű ősbemutatóján közreműködik az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általánosiskola Gyermekkara, a Szegedi Egyetemi Énekkar, és az SZTE Juhász Gyula Pedagógus Képző Vegyeskara.

 

Az ünnepi kórushangverseny a „Mindennapos éneklés” programsorozat keretében valósul meg, amit az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - KÓTA és a Szeged Városi Kórusegyesület támogat.

A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a hangrolhangraszeged@gmail.com címen lehet.

SZTEinfo

Fotó: Facebook

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek