Bezár

Hírarchívum

csvnyit

A Szegedi Csillagvizsgáló minden péntek este várja a csillagos égbolt szerelmeseit

A Szegedi Csillagvizsgáló minden péntek este várja a csillagos égbolt szerelmeseit

2022. április 22.
1 perc

Az SZTE Egyetemi Tavasz programsorozat részeként mától, péntekenként különleges estékre várják a látogatókat egészen május végéig a Szegedi Csillagvizsgálóban. A Föld Napján (04.22.) induló sorozatra, az SZTE polgárai számára a belépés ingyenes.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 19:00 órai kapunyitást követően a látogatók megismerkedhetnek az obszervatórium távcsőparkjával, derült időben pedig a naptávcső segítségével megfigyelhetik csillagunk, a Nap felszíni aktivitásait. Ezt követően egy könnyed ismeretterjesztő előadással folytatódik a program, amelynek hétről-hétre változó a témája. Az estek fókusza a csillagászat és az űrkutatás legizgalmasabb területei, mint az exobolygók, a fekete lyukak, galaxisok, űrutazás. Ezen kívül is sok érdekesség vár a közönségre a Szegedi Tudományegyetem kutató csillagászai által prezentált, közérthető előadásokon.

Sötétedést követően - és derült idő esetén - távcsöves bemutató keretében a leglátványosabb csillagászati objektumokat, vagyis a Holdat, bolygókat, csillagokat és nebulákat tekinthetik meg az érdeklődők. Ezzel párhuzamosan lézeres csillagképtúra keretében ismerkedhetnek meg a látogatók az éjszakai égbolttal. Borult idő esetén virtuális bemutatóval zárják az estet.

csvw

Előzetes bejelentkezés nem szükséges, de ajánlott.

Jegyárak: Teljes árú: 1000 Ft, Diák/nyugdíjas: 500 Ft, SZTE polgároknak ingyenes.

Csoportokat (legalább 25 főtől) előzetes időpontegyeztetést követően is tudnak fogadni. További információk a Szegedi Csillagvizsgáló Facebook oldalán.

 

SZTEinfo

Fotó: Kelemen Tamás / Szegedi Csillagvizsgáló

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek