Bezár

Hírarchívum

044A9390

Három évtizede töretlen siker a Trapp Nap

Három évtizede töretlen siker a Trapp Nap

2022. április 27.
2 perc

Olimpiai érmesek, akrobatikus kosárlabda bemutató és repülőgép-szimulátor is várta a 30. Trapp Nap résztvevőit. A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Testnevelési és Sporttudományi Intézete által szervezett rendezvényen a sporté, az egészségmegőrzésé és a jókedvé volt a főszerep. Az esemény megvalósítása, hagyományosan a végzős sport- és rekreációszervező hallgatók vizsgafeladata.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Dr. Tokodi Margaréta, az SZTE TSTI adjunktusa és Dobó Andrea, főszervező indította el a jubileumi, 30. Trapp Napot. 2022. április 27-én reggel, megnyitóval vette kezdetét a sportos rendezvény, az SZTE TSTI Topolya sori Sportcsarnokában. Dr. Forró Lajos, az SZTE JGYPK közkapcsolati dékánhelyettese beszédében hangsúlyozta, hogy ez az egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező hallgatói rendezvény. A kar vezetése számára is fontos és örömteli, hogy a szakmai képzés színvonalát is méltón tükrözi a rangos esemény.

044A8495

Hajdúné Dr. Petrovszki Zita, az SZTE TSTI intézetvezetője azt emelte ki az esemény előtti megszólalásában, hogy végre ismét megvalósulhat a Trapp Nap, ami az elmúlt két évben elmaradt a pandémia miatt. Az Intézet sportszakmai napja azért is különösen fontos, mert a harmadéves sport- és rekreáció szakos hallgatók, egy valódi eseményen mutathatják be, mit tanultak az egyetemen, hiszen számukra a szervezés több tárgyat érintő vizsgafeladat.

044A8535

A három évtizedes múltra visszatekintő esemény megnyitója után, az SZTE jelenlegi és korábbi olimpikonjai közül, Kárász Annát, olimpiai és világbajnok kajakost, Kónya Zsófiát, olimpiai bronzérmes gyorskorcsolyázót és Nagy Péter olimpikon súlyemelőt, valamint Olasz Annát, világbajnoki ezüstérmes, olimpiai negyedik helyezett hosszútávúszót köszöntötték.

044A8585

Közülük többeknek is vannak jó emlékei a korábbi Trapp Napokról. Kónya Zsófia és Nagy Péter többször is részt vett meghívott vendégként, utóbbi még az ügyességi versenyekbe is bekapcsolódott néhány éve. Mindegyiküknek nagyon tetszett a rendezvény, amelyen testmozgásban és látványban sem volt hiány.

044A9573

A Fly Addiction Akrobatikus Kosárlabda SE bemutatója remek hangulatot teremtett, amely egész nap megmaradt. A közös bemelegítés után többféle sport közül választhattak a vállalkozó szelleműek. A programok közül a bikarodeó és az íjászat mellett a repülőgépszimulátor volt a legnépszerűbb, de sokan kipróbálták az ergométert és a mátrix tájfutást is.

A képre kattintva galériánk megtekinthető a kosárlabda bemutatóról.


Galeria_kosaras

A sportszakos képzésekben résztvevő hallgatók, izgalmas vetélkedőben tehették próbára tudásukat a szegedi profi férfi és női vízilabdázók ellen. A különös aktualitással bíró honvédelem rejtelmeibe, Pontyik Pál őrnagy segítségével pillanthattak be a látogatók.

044A9427

A közös ebéd és a tombolahúzás után –melynek siklóernyőzés és sítúra is volt a nyereményei között - Varga Máté kötélhajtó bemutatója kápráztatta el a nézőket. A sportpályán a program  eredményhirdetéssel zárult, de a Trapp Nap „második félidője”, a szokásos kikapcsolódás, az esti buli is szerves része a rendezvénynek, immár harminc éve.


SZTEinfo/Lévai Ferenc

Fotó: Sahin-Tóth István

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek