SZTE Info

szent_gellert_fesztival_2021_plakat_kiemelt

Az SZTE BBMK oktatója is fellép a 14. Szent Gellért Fesztiválon

Koncertkavalkádra hív a 14. alkalommal megrendezett Szent Gellért Fesztivál, 2021. szeptember 21. és 28-a között.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az eseménynek a Székesegyház, a Dóm Látogatóközpont és a Gál Ferenc Egyetem ad otthont – a rendezvényen többek között fellép Kerényi Mariann, az SZTE BBMK tanársegédje is.


Jakub Černohorský, Alexandr Starý, Horti Lilla és Kokas Katalin is színpadra áll majd az egy héten át tartó, Szent Gellért egyházmegye első püspökéről elnevezett rendezvényen.


A részletes program IDE kattintva tekinthető meg.


SZTEinfo - Pósa Tamara


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.