Bezár

Hírarchívum

SZTE_fooldalra_Az_Ev_Alumni_Pedagogus_Nagykovete_Cim_2021

Az SZTE Alma Mater második alkalommal osztotta ki Az Év Alumni Pedagógus Nagykövete Címet

Az SZTE Alma Mater második alkalommal osztotta ki Az Év Alumni Pedagógus Nagykövete Címet

2021. augusztus 30.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem öregdiák szervezete ismét kiosztotta Az Év Alumni Pedagógus Nagykövete címet, a munkájukat lelkiismeretesen végző, legaktívabb tanároknak. A díjazás célja, hogy elismerje, egyúttal ösztönözze és motiválja az SZTE-n, vagy annak jogelődjén végzett pedagógusokat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

"A Szegedi Tudományegyetem készségfejlesztő és kommunikációs programjainak megvalósítása a felsőoktatásba való bekerülés előmozdítására és az MTMI szakok népszerűsítésére" című, EFOP-3.4.4-16-2017-00015 számú pályázat kapcsán az SZTE Alumni Pedagógus Nagyköveti Rendszert 2017-ben kezdték kiépíteni, azzal a szándékkal, hogy egy olyan oktatói közösséget alakítsanak ki, ahol a pedagógusok egymást támogatják, mind szakmai, mind módszertani kérdésekben, s ahol együttes erővel találhatnak megoldást a munkájuk során felmerülő problémákra.


Az idei évben három pedagógus nagykövet kapta meg Az Év Alumni Pedagógus Nagykövete címet: Novotny Katalin, a szegedi Deák Ferenc Gimnázium magyar, történelem és média szakos tanára; Balogh Bence, a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium biológia és történelem szakos tanára és Pluhár Gábor, a makói József Attila Gimnázium földrajz és történelem szakos tanára.


A pedagógusokkal készült interjúk az SZTE Alma Mater blog oldalán olvashatóak el a tanárok neveire kattintva:


Az SZTE Alumni Pedagógus Nagyköveti Rendszerben megvalósuló „A tankönyveken túl” című előadássorozat amellett, hogy a középiskolások emelt szintű érettségire való felkészülését segíti, egyúttal a pedagógusok munkáját is támogatja. Az SZTE Alma Mater YouTube csatornáján már magyar nyelv és irodalomból, történelemből, matematikából, kémiából, biológiából és fizikából is találhatóak az emelt szintű írásbeli érettségi vizsgára való felkészülést támogató videók.

(Az online előadások a tantárgyak nevére kattintva megtekinthetőek.)


Utóbbiakkal az MTMI szakok népszerűsítését és az SZTE-re való könnyebb bejutást is szeretnék elősegíteni.


A matematika szóbeli emelt szintű érettségihez készült segédanyagok videói is hamarosan megtekinthetőek lesznek az SZTE Alma Mater YouTube csatornáján.

 

SZTEinfo - Bús Réka/Gila Adrienn

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek