Bezár

Hírarchívum

NKFIH_HSUP_DEMODAY-nyito

Az ország legjobbjai között az SZTE startup csapatai

Az ország legjobbjai között az SZTE startup csapatai

2021. szeptember 02.
2 perc

Két SZTE-s csapat is dobogóra állhatott a legjobb hazai hallgatói startupok versenyén Kápolnásnyéken. A Hungarian Startup University Program záró eseményére, az úgynevezett Demo Day-re a program során megalkotott több mint 2000 ötletből a 10 legjobb kapott meghívást. A kiválasztott csapatok jól ismert befektetők előtt prezentálhatták projektjeiket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Demo Day, a Hungarian Startup University Program záró eseménye olyan megjelenési lehetőség, amelyre a programban részt vevő csapatok mindegyike vágyik. A részvétel azonban csak a legjobbaknak adatik meg, ezért idén is csupán 10 projekt kerülhetett be a döntőbe. A kiválasztásnál figyelembe vették az ötletek újdonságtartalmát, a bennük rejlő piaci potenciált, a projektek kidolgozottságát és a startup csapat összetételét, együttműködését is.


Az elit 10-es végül neves szakemberekből álló zsűri előtt tarthatott prezentációt. Az idei Demo Day szakmai zsűrijében a magyar startup ökoszisztéma meghatározó szakértői és befektetői kaptak helyet. A kápolnásnyéki DFT-Eseményközpontjában a hallgatói csapatok 3 perces prezentációkban mutatták be ötleteiket, amelyeket 7 perces kérdezz-felelek követett a zsűri részéről.

 

A TOP10-es listára a Szegedi Tudományegyetemről két csapat is felkerült.

A Cashier Basket a második, a ReFilamer pedig a harmadik helyen zárt.

 

A ReFilamer projektjének lényege egy olyan költséghatékony eszköz, amely az otthon található műanyag hulladékból (elsősorban műanyag palackokból) állít elő 3D nyomtatáshoz használható filamentet. Ez az ötlet kiválóan illeszkedik a ZÖLD SZTE vonulatba, mivel környezetbarát technológia.

 

A Cashier Basket csapatának ötlete egy olyan okos bevásárlókocsi, ami a vásárlás során már végösszeget számol a kosárba tett termékekből, így elkerülhető a kasszánál való ki-bepakolás és a sorban állás.

 

Az NKFIH által létrehozott Hungarian Startup University Program (HSUP) záró eseményén mindkét SZTE-es csapat a dobogón végzett.

 

A dobogós csapatok részt vehetnek Balogh Péter „Petya”, a Cápák között című műsor egyik cápája, Tőkebevonás startupoknak nevű tanfolyamán, illetve a zsűri többi tagjától stratégiai és pénzügyi tanácsadást kapnak, hogy az innovatív ötleteik hátterét is megalapozzák.


NKFIH_HSUP_DEMODAY-zsuri


Hatalmas eredmény, amit a csapatok elértek, azonban ez még mindig csak a kezdet számukra. A legnehezebb feladat még előttük áll, de remélhetőleg pár éven belül a piacon is találkozhatunk termékeikkel és szolgáltatásaikkal.

 

Azok a hallgatók, akiket érdekel egy ilyen lehetőség, a kurzusfelvételnél érdeklődhetnek a Hungarian Startup University Programról. További kérdésekkel a kurzusról, illetve az SZTE-n található hallgatói ötleteket támogató lehetőségekről a Virtus Program munkatársai, a virtus@szte.hu email címen adnak felvilágosítást.



SZTEinfo - Lévai Ferenc

Fotó - SZTE Virtus

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek