Bezár

Hírarchívum

174-el_fentebb-01-01

Közel 180 helyet javított az SZTE a RUR orvostudományok szakterületi listáján

Közel 180 helyet javított az SZTE a RUR orvostudományok szakterületi listáján

2021. szeptember 22.
2 perc

174 helyet javított a Szegedi Tudományegyetem a Round University Ranking (RUR) orvostudományok szakterületi listáján: idén a világ legjobb 247 orvosképző intézménye közé került a tematikus rangsorban Magyarország első egyeteme. Az élettudományi listán is közel 100 helyezést javított az SZTE, és akárcsak az orvostudományi listán, itt is dobogósan végzett magyar viszonylatban.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A moszkvai székhelyű rangsorkészítő szervezet legfrissebb orvostudományi rangsorán a Szegedi Tudományegyetem a 247. helyezést érte el, ezzel 174 helyet javított pozícióján a tavalyi 421. helyhez képest. A Round University Ranking (RUR) 2021 Medical Sciences World University Ranking tematikus lista a világ 589 vezető felsőoktatási intézményének teljesítményét vizsgálta.


A RUR 2021 Life Sciences World University Ranking listán szintén nagyot javított az SZTE: míg a tavalyi évben a 433. helyen állt, pozícióját az idei évben a 339. helyre tornázta fel. A 94 helyet javító intézmény magyar viszonylatban dobogós helyen végzett – az orvostudományi lista mellett – ebben, a világ 712 top egyetemét vizsgáló szakterületi rangsorban is.


A RUR szakterületi rangsorai ugyanúgy értékelik a világ felsőoktatási intézményeit, mint a szervezet által készített világrangsor. Ez húsz mutató és az egyetemi tevékenység négy kulcsterülete alapján történik: oktatás (40%), kutatás (40%), nemzetközi mutatók (10%) és pénzügyi fenntarthatóság (10%).


A Szegedi Tudományegyetem mérőszámai az oktatás, a kutatás, a nemzetközi elismertség és a pénzügyi fenntarthatóság területén is jelentősen javultak a most megjelent rangsorokban.


A RUR 2021 Medical Sciences és Life Sciences ranglistái élén is amerikai egyesült államokbeli intézmények állnak: előbbiben a Harvard University, a Northwestern University és a Washington University in St. Louis, utóbbiban a Harvard University, a Johns Hopkins University és a Yale University.

 

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek