Bezár

Hírarchívum

atsorolas_nyito

Kormányrendelet alapján: mégis maradhatnak állami ösztöndíjas képzésen azok a hallgatók, akiket nyáron tanulmányi alapon fizetős formába sorolt az SZTE

Kormányrendelet alapján: mégis maradhatnak állami ösztöndíjas képzésen azok a hallgatók, akiket nyáron tanulmányi alapon fizetős formába sorolt az SZTE

2021. szeptember 17.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetemen 900 hallgatót érint a kérdés: mégsem kerülnek át önköltséges képzésre azok, akiket a 2020/2021-es tanév eredményei alapján sorolt át az intézmény önköltséges képzési formára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2021. szeptember 14-én megjelent kormányrendelet szerint október 15-ig állami ösztöndíjas képzési formára kell átsorolni azokat a hallgatókat, akik a 2020/2021-es tanév eredményei alapján elveszítették támogatott férőhelyüket. Ez azt jelenti, hogy mégsem veszítik el az államilag finanszírozott félévet azok, akik a járvány alatt nem tudták teljesíteni a bennmaradáshoz szükséges tanulmányi feltételeket. Azaz most nem számít, ha az elmúlt két félévben az érintett hallgatók nem értek el 18-18, összesen 36 kreditet, vagy nem teljesítették a Szegedi Tudományegyetemen meghatározott tanulmányi átlagot.


Hogy az érintett hallgatók a tanulmányaikba történő visszacsatlakozását lehetővé tegye, az egyetem egy héttel, szeptember 26-ig meghosszabbítja a kurzusfelvételi időszakot egységesen minden hallgató számára. A most állami ösztöndíjassá visszasorolt hallgatók szükség esetén egyéni tanrend választhatnak, ha a féléves követelményeket ilyen módon tudják teljesíteni. Az ösztöndíj nem vállalása miatt a tanulmányaikat megszüntető hallgatók kérhetik a visszavételüket, ennek legvégső határideje október 14. Aki az érintettek közül már csak passzív módon tudja ezt a félévet teljesíteni, de már volt korábban két passzív féléve, kérelemre a harmadik passzív félévet is igénybe veheti. A megürült helyekre korábban önköltségesről állami ösztöndíjas formába átsorolt hallgatók megtarthatják az állami ösztöndíjas státuszukat.


A szegedi intézményben ez a döntés 900 hallgatót érint.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek