Bezár

Hírarchívum

sportnyitojojo

Angol nyelvű testnevelési kurzusok indulnak az SZTE külföldi hallgatóinak

Angol nyelvű testnevelési kurzusok indulnak az SZTE külföldi hallgatóinak

2021. szeptember 07.
2 perc

Több, mint 500 külföldi hallgató jelentkezhet a Szegedi Tudományegyetem Sportközpontja által szervezett, angol nyelvű, kötelezően teljesítendő testnevelési kurzusokra.  Hagyományos és különleges mozgásformákkal várja a sportolni vágyó, angol nyelvű képzésben résztvevő hallgatókat az SZTE Sportközpont.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A cél, hogy a külföldi hallgatók még csatlakozzanak az SZTE Sportközpont, ezzel pedig az egész Egyetem közösség életébe, az aktív részvétellel a testnevelés órákon. Korábban, a kötelezően teljesítendő testnevelési kreditekhez elegendő volt egy fittneszterem egyéni látogatása és annak igazolása.  A nemzetközi hallgatók számának folyamatos emelkedése és a részükről érkező igények alapján, idén ősztől bővült a sportolási lehetőségek köre.


Dr. Tokodi Margaréta, az SZTE Sportközpont igazgatójának koordinálásával több, mint 15 féle mozgásformával várja a sportolni vágyó angolnyelvű képzésben résztvevő hallgatókat a Sportközpont. Az egyéni, és a csapat sportokon kívül, megtalálható a felkínált kurzusok között néhány érdekesség és csapatsport is, mint a kosárlabda, a labdarúgás, TRX, a kortárs-modern tánc, a jazzbalett, a műanyagpályás síelés, a falmászás vagy a zumba.


falmaszas_joweb


A felhívásra, több, mint 500 hallgató jelentkezhet, akiknek nagy részét az SZTE saját létesítményeiben tudja fogadni, de a speciális helyigényű kurzusok (úszás, műanyagpályás síelés, tenisz) esetén, külső helyszínen várják a hallgatókat.

Az oktatók terén is törekednek rá, hogy főállású tanáraik tartsák az órákat, emellett óraadó oktatók is nyitottak voltak a megkeresésre, ezzel színesítve a palettát.


sarkanyhajoweb


További részletek az SZTE Sportközpont honlapján és Facebook profilján.


 

SZTEinfo – Lévai Ferenc

Fotó: SZTE Sportközpont

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek