Bezár

Hírarchívum

mknyit

Megalakult az SZTE Alumni Mentor Klub

Megalakult az SZTE Alumni Mentor Klub

2021. október 20.
3 perc

2021. október 8-án az Alumni Mentorprogram Nyitó rendezvényén a jelenlévő régi mentorok részvételével megalakult az SZTE Alumni Mentor Klub. A Klub keretet teremt a mentorok számára az egymás közötti tapasztalatcserére, fejlődésre és együttműködésekre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Alumni mentorprogram keretében 2018-ban jelezték először a mentorok, hogy a programban való részvétel az egyéni hallgatói szakmai segítésen túl többletet jelent a számukra, és az ebből fakadó előnyöket érdemes lenne szervezett keretek közé helyezni. Ekkor merült fel az Alumni Mentor Klub ötlete először. A 2020-ban elindult Alma Mater portál mentorfunkciója segítségével 600 fölé emelkedett az állandóan elérhető mentorok száma. A – régóta célzott – mennyiségi növekedés ismét felszínre hozta a minőség megőrzésének igényét, és a legaktívabb, legkiválóbb mentorok számára egy kizárólagos közeg megteremtését.


Az Alumni Mentor Klub alakulását, az első ötletek összegyűjtését és az első célok kitűzését egy komoly mentori tapasztalatokkal rendelkező szakember,  Seres Erika, HR és Business Coach moderálta. Ennek kapcsán beszélgettünk el vele egyéni motivációról és a közösség erejéről.


mkse


- Önnek volt  "mentora" egyetemistaként?


- Egyetemistaként sajnos nem volt mentorom, mai fejjel gondolkodva, óriási értéke lett volna. Ugyanakkor volt néhány meghatározó oktató a képzéseim során, akikre példaértékű szakemberekként gondolok mind a mai napig. Dr. Dabis Erzsébet talán nem is sejti, milyen nagy hatással volt a szakmai fejlődésemre – tudtuk meg Seres Erikától.


- Mi motiválta arra, hogy jelentkezz a programba?


 - Szerettem volna olyan motivált fiatalokkal együtt dolgozni, akik nem a minimumra törekednek. Szerencsére mindig sikerült a számomra legjobb hallgatókkal együtt dolgozni és nagyon jó érzés, hogy van, akinek az életét a mai napig kísérem. Megtisztelő.


 - A 10. jubileumi megnyitón is ott volt. Hogyan látja a program státuszát?


- Ami a levegőben is érződik: a mentorok elkötelezettsége. Mindenki szeretne visszaadni valamit oda, ahonnan indultunk, ahol mi is megkaptuk a szakmai útravalót. Az SZTE mindig egy védőhálót jelentett nekem az egyetem elvégzése után is. A mentorprogram is ugyanezt az érzést adja: jó ide tartozni. Bízom benne, hogy a mentorok klubjának alakulása csak még magasabbra emeli majd az SZTE Alumni Mentor Klub presztízsét.


mkweb


 - Jelenleg az Alumni Mentor Klub alapítása a cél. Ennek mi a jelentősége egyénileg és szakmailag?


- Meggyőződésem, hogy a mentoroknak is szükségük van mentortársakra, akikkel tapasztalatot cserélhetnek. Egyfajta szupervíziós lehetőségként is tekintek az SZTE Alumni Mentor Klub megalakulására, ugyanakkor biztosíthatjuk a szakmai kapcsolatok erősödését, egymás segítését és támogatását. Egy új szellemű közösség várhat, ami inspirál, felemel és jó lesz ide tartozni.

Az SZTE Alumni Mentor Klub nyitott minden alumni mentor számára. Bekapcsolódni az uniszegedalumni.com oldalon az Alumni Mentor Klub csoporthoz történő csatlakozással lehet.


Gerháth Györgyi

fotó: SZTE Alumni Mentorprogram, Kósa Boglárka

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek