Bezár

Hírarchívum

chinacham_mr1_kezdo_nyito

Dupla elismerésben részesült Mohr Richárd, az SZTE Konfuciusz Intézetének igazgatója

Dupla elismerésben részesült Mohr Richárd, az SZTE Konfuciusz Intézetének igazgatója

2021. október 15.
2 perc

Mohr Richárd kapta a ChinaCham Magyar–Kínai Gazdasági Kamara Kiválósági Díját és megválasztották a Magyar-Kínai Baráti Társaság alelnökének is. Az SZTE Konfuciusz Intézet magyar igazgatója a magyar–kínai kapcsolatok, különösen a gazdasági kapcsolatok területén évtizedek óta kiemelkedő szakmai, közéleti és társadalmi munkát végez.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A ChinaCham Kiválósági Díjat, a ChinaCham Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöksége 2018-ban hívta életre. A díj azoknak a természetes és jogi személyeknek adományozható, akik a magyar-kínai kapcsolatok, kiemelten a gazdasági kapcsolatok terén, szakmai, közéleti és társadalmi területén kiemelkedő munkát végeztek, hosszú időn keresztül elismerésre méltó tevékenységet folytattak, példamutató módon járultak hozzá a magyar-kínai kapcsolatok javításához. A 2020-as díjat a Kamara elnöksége döntése alapján Mohr Richárdnak ítélték, azonban a járványhelyzet miatti korlátozások nem tették lehetővé az átadási ünnepség megtartását, ezért Pető Ernő elnök idén adta át a díjat a tavaly díjazottnak is.

 

Október 15-én a Magyar-Kínai Baráti Társaság is alelnökévé választotta Mohr Richárdot.


A szakértő ezzel tovább erősítheti korábbi tevékenységét, újabb lehetőségek nyílhatnak meg előtte, hogy fejlessze a magyar-kínai kapcsolatokat, az SZTE-n zajló kínai nyelvoktatást és Kína-kutatást is.


mr_web

 

Mohr Richárd, a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének igazgatója, tolmács, fordító, tanár, a Budapesti Gazdasági Egyetem Keleti Üzleti Akadémiai Központ Irányítóbizottságának Kína-szakértője. Szakterületei: kínai üzleti nyelv, kínai szinkrontolmácsolás és szakfordítás, kínai gazdaság, magyar–kínai és európai–kínai kapcsolatok, magyar–kínai interkulturális kommunikáció. A Budapesti Gazdasági Egyetem Keleti Üzleti Akadémiai Központ gondozásában 2019-ben megjelent „Japán, kínai és koreai üzleti kultúra” című tankönyv kínai vonatkozású fejezeteinek szerzője. Az SZTE GTK-n, BTK-n és ÁJTK-n egyaránt oktat Kínával kapcsolatos tárgyakat.



SZTEinfo

Fotó:SZTE Konfuciusz Intézet

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek