Bezár

Hírarchívum

Babik_borito

Batthyány-Strattmann László-díjjal jutalmazták Prof. Dr. Babik Barnát

Batthyány-Strattmann László-díjjal jutalmazták Prof. Dr. Babik Barnát

2021. október 27.
2 perc

Prof. Dr. Babik Barna, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar, Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet tanszékvezető egyetemi tanára Batthyány-Strattmann László-díjban részesült – az elismerést Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere adta át az egészségügyi szakmai díjak átadóünnepségén, 2021. október 26-án a Pesti Vigadóban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Batthyány-Strattmann László-díjban heten, Pro Sanitate-díjban hetvenkilencen részesültek, huszonhárman pedig miniszteri elismerő oklevelet kaptak. A Pesti Vigadóban rendezett ünnepségen az egészségügyi munkát elismerő díjakat Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára nyújtotta át.


Kasler_cikkbe


Prof. Dr. Babik Barna, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar, Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet tanszékvezető egyetemi tanára mellett többek között Borka Péter, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Fizioterápiai Tanszék, Országos Korányi Pulmonológiai Intézetének főiskolai tanársegéde, gyógytornásza és Bábiczky Ágnes, a kaposvári Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház - Kardiológiai Rehabilitációs Egység részlegvezető főorvosa is elismerésben részesült.


Borka_cikkbe


Prof. Dr. Kásler Miklós ünnepi köszöntőjében kiemelte: az orvoslás személetében a kereszténység új megközelítést adott, mert a szolidaritásra, a másokon való segítésre, a gyámolítandók támogatására készítette fel az embereket.


Agnes_cikkbe


„A díj névadója, Batthyány-Strattmann László orvosként ezt a szemléletet képviselte, hiszen gazdag arisztokrataként - kastélyában kórházat kialakítva - ingyenesen gyógyította a rászorulókat” – fogalmazott a miniszter.


A Batthyány-Strattmann László-díjat 1992-ben alapította a Magyar Köztársaság egészségügyi minisztere a 11/1992. (VI.5.) NM, Népjóléti Minisztérium rendelete alapján - amely egy életműdíj azok részére, akik szakmai vagy közszolgálati munkájukkal hozzájárultak az egészségügyi és szociális, valamint családvédelmi ellátás fejlesztéséhez - az egészségügyi tevékenységek során elért évtizedes kimagasló teljesítmény vagy eredmény elismerésére. A kitüntetésben évente legfeljebb 50 ember részesülhet. A díjat az egészségügyi miniszter adományozhatja, - többnyire ajánlás alapján - illetve adja át. A vele járó pénzjutalom a tárgyév január 1-jei köztisztviselői illetményalap tízszerese.


A díjazottak teljes névsora IDE kattintva érhető el.


SZTEinfo - Pósa Tamara

Forrás/Fotó: EMMI, MTI

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek