Bezár

Hírarchívum

Matematika2
A tankönyveken túl – Felkészülés az emelt szintű szóbeli érettségire matematikából

A tankönyveken túl – Felkészülés az emelt szintű szóbeli érettségire matematikából

2021. november 16.

Új online segédanyaggal támogatja az SZTE Alma Mater, az egyetem volt és jelenlegi hallgatóit összefogó közössége, az érettségi előtt álló középiskolás diákokat, ezzel segíti felkészítő tanáraik munkáját is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az öregdiák-szervezet 2017 őszén kezdte el az Alumni Pedagógus Nagyköveti Rendszer kiépítését, amely többek között azt a célt szolgálja, hogy a közoktatás résztvevői (diákok és tanárok) megismerjék, és átfogó képet kapjanak a szakokról, kiemelten a természettudományos területekről. Ez a szakmai segítő csoport a módszertani támogatás mellett a beiskolázási hírekben is élen jár.

 A tankönyveken túl rendezvénysorozat keretein belül 5 új videó készült el, amelyek az emelt szintű érettségi tudásanyagát egészítik ki mindenki számára elérhető, online formában. A tematika hasonló, először elismert, középiskolában tanító pedagógusok készítettek magyarázó összefoglalót az adott tételhez, utána pedig Dr. Kosztolányi József az egyetem nézőpontját ismerteti. Ez a felépítés igazodik a 2 évvel ezelőtti magyar szóbeli felkészítőhöz, egy-egy nehezebb tételt egy középiskolai tanár és egy egyetemi oktató szemszögéből mutat be, így egyaránt segítheti a diákok és az őket felkészítő pedagógusok munkáját is.

Dr. Máder Attila (több témába vágó kiadvány szerkesztője), Matos Zoltán (Pro Progressio díjas), Szilágyi Judit (mestertanár, SZTE TTIK nagykövet) és Rójáné Oláh Erika (pedagógus nívódíjjal kitűntetett oktató) az emelt szintű szóbeli matematika érettségi vizsgán előforduló tételekkel kapcsolatban adnak hasznos tanácsokat. Ezeket a segédleteket az SZTE Alma Mater Facebook oldalán, az SZTE Alma Mater Youtube csatornáján, valamint a www.uniszegedalumni.com oldalon lehet elérni, az SZTE Alumni Pedagógus Nagyköveti Rendszer zárt csoportjában.

A Szegedi Tudományegyetem nem csak ezzel a projekttel segíti az ide jelentkező diákok felkészülését. Az SZTE Junior Akadémia workshopjai, versenyei mellett emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamokkal is várják a diákokat (https://juniorakademia.szte.hu/emelt-szintu-erettsegire-felk-tanfolyamok/).

Azoknak, akiknek a Szegedi Tudományegyetem a cél, az SZTE Alma Mater másik, kifejezetten középiskolásoknak szóló Alumni Mentor Utánpótlás Programja is érdekes lehet, ennek során SZTE-s egyetemisták mentorálnak végzős középiskolásokat, a beiskolázást és az egyetemi rendszereken belüli könnyebb eligazodást segítve.

További információ és kapcsolat:

almamater@szte.hu

www.uniszegedalumni.com

https://www.facebook.com/SzteAlmaMater

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek