Bezár

Hírarchívum

mefob_judo_szte

Remekeltek az SZTE hallgatói a judo MEFOB-on

Remekeltek az SZTE hallgatói a judo MEFOB-on

2021. november 30.
2 perc

Egy arany-, négy ezüst- és három bronzérmet szereztek az SZTE hallgatói a hazai felsőoktatásban tanuló cselgáncsozók országos bajnokságán. Az egyéni teljesítményeknek köszönhetően a Szegedi Tudományegyetem az intézmények között is a legjobbak között zárt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Egy év kihagyás után rendezték meg a 2021-es magyar egyetemi és főiskolai országos judo bajnokságot (MEFOB) a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Arénájában, november 14-én, zárt kapuk mögött. Az eseményen tizenkilenc felsőoktatási intézmény csaknem háromszáz hallgatója küzdött meg az egyetemi bajnoki címekért. A versenyt Freyer Tamás, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Testnevelési és Küzdősportok Tanszék vezetője nyitotta meg, köszöntette a rendezvény résztvevőit, majd beszédet mondott Hautzinger Zoltán rendőr ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának dékánhelyettese, Juhász Péter, a MEFS főtitkára, valamint Németh Endre, a Testnevelési Egyetem oktatója. Ezt követően léptek tatamira a hallgatók.

A verseny négy tatamin, huszonnyolc kategóriában zajlott. Az első három küzdőtéren a profik, a negyediken az amatőrök versenyeivel kezdődött meg a bajnokság, amelyen a Szegedi Tudományegyetem hallgatói is szép sikereket értek el.

Az SZTE-s hallgatók eredményei:

52 kilogrammban Glasovits Villő, az SZTE TTIK matematika szakos hallgatója aranyérmet szerzett!

2. helyezettek:

Godó Lívia SZTE ETSZK (gyógytornász szak),

Kopasz Fanni, SZTE JGYPK sport és rekreációszervezés,

Berczeli Ákos, TTIK-MK (mérnökinformatikus)

Bindics Botond, SZTE SZAOK, orvos

3. helyezettek:

Kátai Fanni SZTE BTK (angol - testnevelés osztatlan tanári),

Perger Ivett, SZTE ÁJTK, (jogász szak)

Katz Márk Dárius SZTE MK (gépészmérnök)

5. helyezett:

Tompa Péter SZTE SZAOK, (orvos)

Az intézmények pontversenyében - 19 intézmény közül - az SZTE az előkelő 4. helyet szerezte meg. A MEFOB eredmények jelentősen befolyásolják annak a válogatottnak az összetételét, amely az Európai Egyetemi Játékokon (https://eug2022.eu/) képviseli majd Magyarországot és a Szegedi Tudományegyetemet is. A tervek szerint az EEJ-t 2022. július 17-től 30-ig rendezik meg a lengyelországi Lodzban.

SZTEinfo/Lévai Ferenc

Fotó: KÖR SE

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek