Bezár

Hírarchívum

HVG_2022_rangsor_1_of_1

A legjobb kéttannyelvű iskola az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola

A legjobb kéttannyelvű iskola az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola

2021. november 10.
2 perc

A HVG legújabb, 2022-es középiskolai rangsora alapján a legjobb kéttannyelvű középiskola lett a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola. Az intézmény az összesített HVG középiskolai rangsorban a 48. helyen áll.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Kiemelkedően teljesít a Szegedi Tudományegyetem a HVG középiskolai részrangsorában is.

Kilencedik alkalommal készítette el a HVG a legjobb középiskolák listáját - ezzel segítve a fiatalok és szüleik döntését a pályaválasztásban.A HVG a középiskolai listáját a végzősök és az oktatói kiválóság alapján állította össze. A koronavírus járvány miatt 2020-ban elmaradt országos képességfelmérés miatt, a 10. évfolyamosok 2019-es kompetenciamérésének átlagát vizsgálták szövegértésből és matematikából. Ezen felül a 2019/2020-as tanév végi magyar, matematika, történelem és idegen nyelvek bizonyítványokba került eredményeit, valamint számított az emelt szintű érettségik aránya is.

- A vizsgált adatok, nem csak az adott érettségi tárgyak eredményességét mutatják, hanem a tanulók kompetenciaméréseken elért eredményeit is, ami nem szaktárgyi tudást tükröz -hangsúlyozta Dr. Dobi János. A Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola igazgatója elmondta: az intézmény célja továbbra is az, hogy kiemelkedő helyezést érjen el a rangsorokban.

A kéttannyelvű gimnáziumokban törvényi előírás, hogy a végzősök kilencven százalékának el kell érnie a B2-es, azaz a középfokú nyelvvizsga szintjét. Az intézmény régi erőssége, a sokszínű nyelvi képzés: a diákok számára minden lehetőséget biztosítanak ahhoz, hogy ne csak egy nyelvből vizsgázhassanak le, hanem akár másodikból, harmadikból is

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek