Bezár

SZTEhírek

kísérletek kavalkádja

Kísérletek kavalkádja az Agórában

Kísérletek kavalkádja az Agórában

2021. november 10.

A SzeReTeD (Szegedi Regionális Természettudományos Diáklaboratórium), partnerintézményeinek közreműködésével Természettudományos családi napot szervez a Szent-Györgyi Albert Agórában 2021. november 13-án szombaton délelőtt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvény legfőbb célja, hogy az ideérkező gyermekek és szüleik minél sokszínűbb formában átélhessék a kísérletezés és a felfedezés élményét. A rendezvényen diákok vezetésével kísérletezhetnek az érdeklődők. Ezen a délelőttön szeretnének bepillantási lehetőséget teremteni a szervezők a diáklabor életébe, melynek keretében igyekeznek hozzájárulni a természettudományok kísérleti tapasztalatszerzésen alapuló népszerűsítéséhez.
 
A rendezvényen több mint 30 asztalon az AGÓRA termeiben és folyosóin végezhetnek természettudományos kísérleteket a látogatók délelőtt 9.30 és 13.00 között.
 
Lesz 15 különböző interaktív kísérleti helyszín ahol 8. osztályos diákok vezetésével lehet kísérletezni. Azok számára, akik saját kísérleti eszközt szeretnének építeni (amit haza is vihetnek) 6 helyszínen különböző témájú barkács-asztalok állnak majd rendelkezésre. A tematikus termekben a biológia, a fizika vagy a kémia iránt érdeklődők egy egész teremnyi asztalon végezhetnek megfigyeléseket és vizsgálatokat. 4 helyszínen logikai és fejlesztő játékokkal ismerkedhetnek a látogatók. A legkisebbeket a 6 év alattiak terme várja majd, ahol életkoruknak megfelelő természettudományos játékos kísérletekkel várjuk őket. A délelőtt során két kb. 40 perces látványos kísérletes előadással várják a vendégeket a nagyelőadóban.

A szervezők kérik, hogy a résztvevők a rendezvényen viseljenek maszkot!

A részletes program ide kattintva elérhető.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek