Bezár

Hírarchívum

IMG_8429

Újabb vakcina szállítmányok érkeztek a Szegedi Tudományegyetemre

Újabb vakcina szállítmányok érkeztek a Szegedi Tudományegyetemre

2021. március 09.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetemre március 9-én Szputnyik V és Pfizer-BioNTech vakcinák érkeztek, melyekkel a héten a klinikai oltópontokon zavartalanul folytatódik tovább a lakosság és az egészségügyi dolgozók oltása.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szputnyik V-vakcinák érkeztek március 9-én a kora reggeli órákban a Szegedi Tudományegyetemre, amelyek 4060 személy első körös, és 880 személy második körös oltására elegendők. Délutánra pedig további 4680 adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett. Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban ezen kívül még Moderna és AstraZeneca oltóanyagból vannak készletek.

 

A Szegedi Tudományegyetem oltópontjain zavartalanul folytatódik a lakosság és az egészségügyi dolgozók oltása. A hét első felében 1600 egészségügyi dolgozó kapja meg első körös oltását a Moderna típusú vakcinából, és 500 dolgozó a második körös oltását a Pfizer-BioNtech vakcinából.

 

A héten 7000 személy oltását végzik el a klinikai oltópontokon, melyek számát, az igényekhez mérten, rugalmasan tudják alakítani. Szükség esetén, ha tömeges oltási feladatot kell ellátni, az SZTE akár 90 oltópontot is tud működtetni.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek