SZTE Info

kiemelt_legujabb_klinika_20160826

Tarolt az SZTE az Év Covid Dolgozója Pályázaton

A Magyar Kórházszövetség közzétette az Év Covid Dolgozója Pályázat nyerteseinek névsorát: Juhász Hajnalka és Dr. Rokszin Richárd orvost, valamint Molnár-Gábor Réka és Ormándi Gábor egészségügyi szakdolgozót díjazták a szavazatok alapján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Februárban indult az Év Covid-dolgozója szavazás. A Fogjunk­össze.hu alapítvány legújabb kampányával az orvosoknak, ápolóknak és a nem ágy melletti dolgozóknak, például a karbantartóknak, beteghordóknak, takarítóknak szeretnének segíteni.


A kezdeményezés megálmodója, dr. Ficzere Andrea, meg van arról győződve, hogy a beteg és az őt ellátó személyzet közötti kapcsolat minősége azon múlik, tud-e a két fél megértéssel, empátiával, a másik szempontjainak elfogadásával közelíteni egymáshoz.


A Duna Bonum Alapítvány 100 millió forintot ajánlott fel a Kórházszövetség tagkórházaiban dolgozó személyek részére. A kórházak személyzete és az ott meggyógyuló betegek a Fogjunk össze oldalán 2021. február 22-től szavazhattak arra a 150 emberre, akinek hálásak. A legtöbb szavazatot kapó 50 orvos, 75 szakdolgozó és 25 nem ágy melletti dolgozót díjazzák.


Három kategóriában lehetett szavazni: az év covid-orvosa, az év covid-szakdolgozója, az év nem ágy melletti dolgozója.


Gratulálunk:


  • Dr. Rokszin Richárdnak,
  • Juhász Hajnalkának,
  • Molnár-Gábor Rékának,
  • és Ormándi Gábornak, a Szegedi Tudományegyetem Szent Györgyi Albert Klinikai Központ dolgozóinak!

SZTEinfo
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.