SZTE Info

MI_kihivas

Az SZTE is részt vesz a „Mesterséges Intelligencia kihívás” programban

Pár perc alatt képbe kerülhet bárki a mesterséges intelligenciával kapcsolatban, ha megnézi a TTIK Informatikai Intézet munkatársai által készített kisfilmet. Ezek után már könnyebben kitölthető a teszt, amivel még nyerni is lehet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem célja, hogy minél több emberrel megismertesse a mesterséges intelligencia világát. Ehhez készült egy kisfilm is, amely segít eloszlatni a tévhiteket és jobban megérteni a MI jelentőségét. A hétköznapjainkat is érintő kérdésekre is választ adó oktatóanyagot az alábbi linken lehet elérni.

 

Arra buzdítjuk oktatóinkat, hallgatóinkat, hogy minél többen töltsék ki a tesztet. Ezzel nemcsak bővítik ismereteiket, hanem segítenek is az SZTE-t a lehető legjobb pozícióba hozni a kihívás során.


mikepjo


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.