Bezár

Hírarchívum

kovacs-fiskusfanni_nyito

SZTE-s hallgatókkal juthat az élvonalba a szegedi női röplabda csapat

SZTE-s hallgatókkal juthat az élvonalba a szegedi női röplabda csapat

2021. március 18.
3 perc

Már csak néhány mérkőzés választja el a Vidux-Szegedi RSE női röplabda csapatát attól, hogy a legmagasabb osztályba jusson. Ha sikerül, akkor a Tisza-parti klub lesz a harmadik Magyarországon, ahol a felnőtt férfi és a női csapat is a legmagasabb szinten szerepel. A klub játékosai között többen is a Szegedi Tudományegyetemen tanulnak. A női csapat egyik alapemberével, Kovács-Fiskus Fannival beszélgettünk.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Fanni Békéscsabán kezdett röplabdázni, és amikor leérettségizett, magától értetődő volt, hogy Szegeden tanul tovább, ahol minden adott volt a céljai eléréséhez: a kiváló egyetem és a professzionális röplabda klub is. Jelenleg az SZTE JGYPK testnevelés-földrajz szakán, negyedéves hallgató.


- Miért választottad az SZTE-t és milyennek tartod?


- Szeged mindig is rokonszenves volt sok ismerősöm jött ide tanulni és mindig jó élményeket meséltek. Több szakra is jelentkeztem ide, más opcióm nem volt csak az SZTE. Fontos szempont volt, hogy folytathassam a röplabdát. Néhány telefonhívás, egyeztetés és augusztus végén csatlakozhattam is az akkori EHÖK SE-hez, így minden egybe vágott. Békéscsaba és Szeged nincs nagy távolságra egymástól, így akár hetente haza is tudtam menni a családhoz a hétvégére. Ez is sokat számított, amikor a továbbtanulásomon gondolkodtam.


A sokféle szak változatossá teszi az egyetemi közösséget és rengeteg új embert ismerhettem meg. Nagyon sok helyet kínál a város, ahol 2 óra között a szaktársakkal/barátokkal meg lehet inni egy kávét és beszélgethetünk, ismerkedhetünk. Szeretem a város közegét rengeteg lehetőség adott a szórakozásra, pihenésre. Ajánlom azoknak, akik most érettségiznek.


ffani

- Hogyan tudod összeegyeztetni a tanulmányaid és a röplabdázást?


- Mivel kiskoromtól kezdve röplabdázom, a tanulmányaim mellett, így megtanultam egyeztetni a kettőt, sőt mellette a munkát és persze a szórakozást is. Az órarendem miatt sokszor tartott estig az órám, de az SZRSE nagyon rugalmas volt a tanulmányi kötelezettségeimmel szemben.


- Hogyan látod a feljutási esélyeket?


- Az idei csapat a fiatalokkal kiegészülve nagyon jól összeállt, szeretünk együtt játszani megtaláltuk az egyensúlyt a játékunkban. Most a rájátszásban vagyunk másik 3 csapattal a csoportban és végre izgalmas ki-ki meccseket játszhatunk. Nagyon élvezzük a jó csapatok elleni mérkőzéseket, de a szoros meccsek miatt, nem lehet tudni ki fog tudni az NB1-es feljutásért harcolni, de jelenleg mi vagyunk a tabella elején és reméljük ez így is marad. Mi mindent megteszünk ezért.


ff2

- Milyen terveid vannak az egyetemen illetve, azt követően?


- Remélem, hamarosan befejezem az egyetemet és utána szeretnék a szakmámban elhelyezkedni. A röplabdát az egyetem alatt biztos folytatom, utána még nem tudom, hogy munka mellett röplabdázom-e még. Mindenképp kiemelném a Covid helyzethez való kiváló alkalmazkodást a Szegedi Tudományegyetem és az SZRSE részéről is. Remélem, a csapattal ebben az évben végig játszhatjuk a szezont és jó szájízzel fejezhetjük be! Jó lenne, ha az NB 1-be való feljutással köszönhetnénk meg az egyesületben dolgozók munkáját.


kovacs-fiskusfanniszte1


SZTEinfo - Lévai Ferenc
Fotó: Kocsis Alíz
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek