Bezár

Hírarchívum

Nyito_AM_Radnoti_emlekseta

Radnóti Miklós emléksétára hív a költészet világnapja alkalmából az SZTE Alma Mater

Radnóti Miklós emléksétára hív a költészet világnapja alkalmából az SZTE Alma Mater

2021. március 24.
2 perc

Radnóti Miklós emléksétára hív az SZTE Alma Mater, a szegedi egyetem öregdiák-szervezete. A Facebookon is meghirdetett esemény március 21-től, a költészet világnapjától április 11-ig, a magyar költészet napjáig tartó időszakban egy kis mozgásra és alkotásra ösztönzi az SZTE jelenlegi és korábbi hallgatóit és dolgozóit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szeged azon helyszíneinek meglátogatására szólítja az SZTE Alma Mater az érdeklődőket, amelyek valamilyen életrajzi momentummal kapcsolódnak Radnóti Miklóshoz, a szegedi egyetem egyik leghíresebb alumnusához. Akik bekapcsolódnak az emléksétába, fényképeket készítenek a helyszíneken és megosztják azokat a www.uniszegedalumni.com oldal zárt csoportjában, azok egy nyereményjátékban is részt vehetnek, SZTE-s ajándéktárgyakkal gazdagodhatnak.

 

A játék részleteiről bővebben az SZTE Alma Mater Facebook eseményében tájékozódhatnak az érdeklődők. A helyszínek, amelyeket meglátogatva teljesíthető a Radnóti Miklós emlékséta, erre a linkre kattintva láthatóak Google térképen. Az akció nem csupán testmozgásra és fényképezésre szólít, az egyes helyszínek kapcsán összegyűjtött rövid történetek végigkalauzolják a résztvevőket Radnóti szegedi évein is. Például megtudhatjuk, hogy hol volt a költő első albérlete, hol teázott délutánonként, melyik menzán evett vagy éppen mennyit fizetett, amikor 1930-ban beiratkozott a szegedi Ferenc József Tudományegyetem magyar-francia szakjára…

 

A történeteket minden állomáshoz az alábbi blogbejegyzésben lehet olvasni.

 

A séta útvonala az alábbi helyszíneket érinti:

1. Ady tér

2. Aradi vértanúk tere 1.

3. Dugonics tér 13.

4. Széchenyi tér 8.

5. Kárász utca 6.

6. Dóm tér

7. Tisza part, Radnóti Miklós és Gyarmati Fanni szobra

 

Az akcióval vagy a nyereményjátékkal kapcsolatos kérdések esetén forduljanak az SZTE Alma Materhez az alábbi e-mail címen:

 

almamater@szte.hu

 

Szeretnénk kérni minden érdeklődőt, résztvevőt, hogy a járványhelyzetre való tekintettel, a vírusvédelmi szabályok betartásával vegyenek részt az akción!

 

 

Fotók: SZTE Klebelsberg Könyvtár, SZTE NKI

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek