Bezár

Hírarchívum

weboldal_nyito_facebook_otdk_tesi3

Minden eddiginél több pályamunka érkezett a 35. OTDK Testnevelés- és Sporttudományi Szekciójára

Minden eddiginél több pályamunka érkezett a 35. OTDK Testnevelés- és Sporttudományi Szekciójára

2021. március 31.

A Szegedi Tudományegyetem által rendezett 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Testnevelés- és Sporttudományi Szekciójára minden eddiginél több, 153 dolgozat érkezett, így nem lesz könnyű helyzetben a zsűri. A tehetséggondozásban is fontos szerepet játszó megmérettetésen jubileumot is ünnepel az egyetem: éppen 70 éve vált főszakká a testnevelés a szegedi tanárképzésben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Április 7-én, az online térben veszi kezdetét a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Testnevelés- és Sporttudományi Szekciója, melynek az SZTE ad otthont.


A tehetséggondozásban is fontos szerepet játszó konferencia szervezője, a Testnevelési és Sporttudományi Intézet, amely a sporttudomány legnevesebb hazai képviselőit kérte fel a bíráló bizottságokba. Az Országos Tudományos Diákköri Tanács, a Szakmai Bizottság és a rendezvény támogatói a hagyományosan kiosztandó díjak mellett, számos különdíjjal is jutalmazzák a résztvevőket.


- Mi, szegediek büszkék vagyunk arra, hogy egyetemünk neve már korán összeforrott a sporttal és a sporttudományi kutatással. A hagyományok folytatása kötelez bennünket! Különös inspirációt ad mindehhez számunkra, hogy a testmozgás és annak vizsgálata terén olyan példaképek mutatnak irányt, mint egyetemünk egykori rektora, Nobel-díjas tudósunk, Szent-Györgyi Albert, akinek valósággal lételeme volt a sport – írja köszöntőjében Dr. Győri Ferenc, a szervezőbizottság ügyvezető elnöke. - A 35. OTDK Testnevelés- és Sporttudományi Szekciója két jubileumi esemény kapcsán is kötődik hozzánk, mint szervezőkhöz. Az egyik, hogy éppen 70 éve vált főszakká a testnevelés a szegedi tanárképzésben, amely azóta elkötelezett testnevelő tanárok ezreit indította útra a felnövekvő nemzedékek testi-lelki egészsége szolgálatában. A másik jubileumi esemény egy szomorú évforduló. Éppen tíz évvel ezelőtt tragikus hirtelenséggel távozott közülünk László Ferenc orvosprofesszor, intézetünk tudományos kutatóműhelyének vezetője, akinek elévülhetetlen érdemei voltak a testsúlycsökkentő rekreációs mozgásprogramok hatásainak vizsgálatában – foglalta össze az SZTE JGYPK TSTI intézetvezetője.


Az esemény fővédnökei: Prof. Dr. Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere, Prof. Dr. Bódis József, felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár, Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, Dr. Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke, a Testnevelési Egyetem rektora, Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora, és Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja.

 

Egy látványos kisfilm is népszerűsíti a szekciót, a sportot és az SZTE-t. A 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Testnevelés- és Sporttudományi Szekciójának üléseit, előadásait április 7. és április 9. között rendezik meg. További részletek a szekció honlapján és Facebook oldalán.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek