SZTE Info

IMG_8102_1

A COVID-19 fertőzés elleni Pfizer-BioNTech vakcina alkalmazási előírása

Videónk a Pfizer/BioNTech vakcina felhasználásával kapcsolatos fontos tudnivalókat mutatja be lépésről lépésre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyarországon elsőként engedélyezett koronavírus elleni Pfizer/BioNTech vakcina felhasználása szigorú előírásokhoz kötött. Videónk szakszerűen, lépésről lépesre mutatja be többek között a szükséges eszközöket éppúgy, mint az oltóanyag hígítási módját, a tárolás fontos szempontjait, valamint a szükséges adminisztrációkat, amelyek betartásával kell az egészségügyi dolgozóknak a vakcinát előkészíteni az oltáshoz.


Videónk az alábbi linken érhető el:


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.