Bezár

Hírarchívum

tej_nyito

Tények és tévhitek a tejről – konferenciát rendezett az SZTE MGK

Tények és tévhitek a tejről – konferenciát rendezett az SZTE MGK

2021. május 26.
1 perc

Valóban van antibiotikum benne? Nevezhetjük tejnek a növényi eredetű folyadékokat? Mi az a szupertej? Állatkínzás a nagyüzemi tejtermelés? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kereste a választ az a konferencia, amit az SZTE Mezőgazdasági Kara rendezett.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A „Tények és tévhitek: beszéljünk róla!” konferenciasorozat első része a tejről szólt. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának szervezésében létrejött fórumon, több oldalról is megvizsgálták a tejjel kapcsolatos, aktuális kérdéseket.

A BESZÉLJÜNK RÓLA egy rendhagyó, kötetlen beszélgetés, melynek során egy aktuális témát vizsgálnak, amelyről sok áltudományos információ kering az interneten és felkérik a téma szakértőit, hogy oszlassák el ezeket, segítsenek elkülöníteni a „fake news”-t a valóságtól.


tej_cikk


A kezdeményezés olyan kérdezz-felelek, amelynek során hétköznapi kérdésekre keresnek egyértelmű válaszokat. Május 20-án a „BESZÉLJÜNK A TEJRŐL” című epizódban Dr. Mikó Edit, az SZTE MGK dékánja kérdezte Dr. Béri Béla egyetemi docenst, aki a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karáról csatlakozott és akinek a kedvenc emlőse a tehén.


A szervezők legközelebb is szeretnének mítosz rombolók lenni, ezért igyekeznek olyan témát választani, ami hasonlóan megosztó az internetezők körében. Mottójuk: Nincs rossz kérdés, csak amit nem tettek fel!

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek