Bezár

Hírarchívum

SZTE_Szedeak_1_of_4

Ma megnyerheti a történelmi bronzérmet a Naturtex-SZTE-Szedeák

Ma megnyerheti a történelmi bronzérmet a Naturtex-SZTE-Szedeák

2021. május 19.
2 perc

Debrecenben teheti fel a pontot az i-re a Szegedi Tudományegyetem hallgatóival felálló férfi kosárlabdacsapat ma este. Kerpel-Fronius Gáspárék a bajnokságban 1:0-ra vezetnek a Debrecen ellen, a két győzelemig tartó párharcban. Ha ma is győztesen hagyják el a pályát, akkor nyakukba kerülhet a bronzérem, ami minden idők legjobb szegedi eredménye lenne.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Történelmi szezon érhet véget ma: soha nem játszott eddig szegedi, férfi kosárlabdacsapat a legmagasabb osztályban az érmekért. Idén azonban a Naturtex-SZTE-Szedeák csapata, a kiváló alapszakasz után, a legjobb négy közé jutott. Az elődöntőben a négyszeres bajnok, Szombathelyi Falco KC ellen is sikerült egy bravúros győzelmet szerezni hazai pályán, de a legutóbbi teljes kiírás bajnoka végül élt a pályaelőnyével és 3:1-es összesítéssel jutott a fináléba.


Szedeak_13_of_24

A sikeres év egyik fontos eredménye az is, hogy a vezetőedző meghosszabbította a szerződését a következő szezonra is. Szrecsko Szekulovics tanítványai, a másik ágon a Szolnoktól vereséget szenvedő Debrecennel vívják a bronz-csatát. A párharcban az előny a Szedeáknál van, miután szombaton, az újszegedi sportcsarnokban 102:81-re legyőzték a hajdúsági csapatot.

Az SZTE hallgatói közül Kerpel-Fronius Gáspár, Pollányi Kristóf és Mayer Ákos is pontokkal járult hozzá a sikerhez, Kerpel-Fronius Balázs, Balogh Szilárd és Keller Iván pedig hatékony mezőnymunkával segítette az együttest a magabiztos győzelemben.


A bronzéremért vívott párharc, az egyik csapat második győzelméig tart, így, ha ma nyernek Baloghék, akkor megszerzik a harmadik helyet. A város történetében soha nem volt ilyen közel a dobogóhoz férfi kosárlabdacsapat.


SZTE_Szedeak_17_of_19


Amennyiben a DEAC kiegyenlít, akkor a mindent eldöntő mérkőzést ismét Szegeden játszák a felek, május 22-én, szombaton délután 14:45-kor az újszegedi sportcsarnokban. Ha erre a találkozóra sor kerül, akkor a helyszínen – védettségi igazolvánnyal – is lehet szurkolni, illetve a tévé előtt is, hiszen az M4 Sport élőben közvetíti az összecsapást.

 

SZTEinfo – Lévai Ferenc

Fotó: Sahin-Tóth István

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek