Bezár

Hírarchívum

ajtk_nyito

A jognak is alkalmazkodnia kell a változó világhoz

A jognak is alkalmazkodnia kell a változó világhoz

2021. május 03.
1 perc

A józan észnek megfelelő jogalkalmazásról is beszélgettek a Szegedi Tudományegyetem ÁJTK Civilisztikai Tudományok Intézete és a Magyar Jogász Egylet Csongrád-Csanád Megyei Szervezete közös műhelybeszélgetésének résztevevői. A polgári perrendtartás változásait bírói és ügyvédi szemszögből vizsgálták az online eseményen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvény célja kifejezetten az volt, hogy a polgári perrendtartás által leginkább érintett két jogászi hivatásrend – a bírók és az ügyvédek – szemszögéből ismertesse a legfontosabb módosításokat és azok lehetséges gyakorlati hatásait, hiszen a novella rendelkezéseit a hatálybalépésekor folyamatban lévő ügyekre is alkalmazni kell.

A bírói kar részéről Dr. Komáromi Zoltán, a Szegedi Törvényszék tanácselnöke, az ügyvédek részéről pedig Dr. Pető Zsolt, a Kardos-Pető-Törőcsik Ügyvédi Iroda vezetője vett részt. A beszélgetést Prof. Dr. Szabó Imre, az Igazságügyi Minisztérium Polgári Perjogi Kodifikációs Szerkesztőbizottságának korábbi elnöke moderálta. Az eseményt az érdeklődők online követhették, a rendezvény résztvevői a József Attila Tanulmányi és Információs Központban, a járványügyi rendelkezések betartásával voltak jelen.

 

A műhelybeszélgetést Prof. Dr. Görög Márta, a Magyar Jogász Egylet megyei szervezetének elnöke, intézetvezetője nyitotta meg, aki köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az új Polgári Törvénykönyvben biztosított jogok hatékony érvényesítésének feltétele az ezt lehetővé tevő polgári perrendtartás megléte.

A két órás rendezvény végén a közel száz résztvevőnek lehetősége volt kérdéseket intézni az előadókhoz.


További információk olvashatóak a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának honlapján.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek