Bezár

Hírarchívum

simandy_webhead_hu21__1__1170x402

XI. Nemzetközi Simándy József Énekverseny az SZTE BBMK-n

XI. Nemzetközi Simándy József Énekverseny az SZTE BBMK-n

2021. június 01.
2 perc

2021. június 14-20. között rendezi a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kara és a HAZÁM, HAZÁM TE MINDENEM Művészeti és Oktatási Alapítvány a XI. Nemzetközi Simándy József Énekversenyt. A rendezvény fővédnöke Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Simándy József Énekverseny Magyarország egyik legismertebb és elismertebb énekversenye, amelyet 1998 óta rendeznek meg Szegeden. Az eseményt először, mint a szegedi Zeneművészeti Kar frissen kinevezett tanszékvezető professzora, Temesi Mária operaénekesnő rendezte meg egykori énektanárával, Sinkó György operaénekessel 1997-ben.


Prof. Dr. Temesi Mária a Bartók Béla Művészeti Kar tanszékvezető egyetemi tanára a megmérettetés kapcsán kiemelte: a verseny lényege és egyben küldetése az, hogy felfedezze az ifjú énekes tehetségeket és segítséget nyújtson a fiatal operaénekesek pályaindulásában.


A tanszékvezető egyetemi tanár elmondta, hogy a szervezők emellett azt is fontosnak tartják, hogy minden évben megemlékezzenek Simándy József operaénekesről, az esemény névadójáról, példaként tekintve igényes szakmai-művészi hozzáállására és követendő emberi magatartására.


A versenynek a Szent-Györgyi Albert Agóra ad otthont. A program menete, a versenyzők és az általuk előadott művek sora, illetve a zsűritagok névsora itt tekinthető meg.


A verseny győztesei 2021. június 20-án 18 órakor egy nagyszabású Díjkiosztó Gálakoncerten veszik át díjaikat a Szegedi Nemzeti Színházban. A koncerten közreműködik a Szegedi Szimfonikus Zenekar - vezényel Gyüdi Sándor.


A XI. Nemzetközi Simándy József Énekverseny évek óta a sajtó és a média jelenlétében zajlik. A döntőkről ezúttal is felvételt készít a Bartók Rádió, a Díjkiosztó Gálát közvetíti az M5 kulturális televízió és a Bartók Rádió. Ezen felül az Énekversenyről a híres bécsi opera szaklap a Der Neue Merker és Dr. Klaus Billand, operakritikus is tudósít.


SZTEinfo - Pósa Tamara

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek