SZTE Info

cikkhez

Végéhez közeledik a EUGLOH Joint Innovation Challenges program - a hallgatók online prezentálják munkájukat

A globális egészség fontosságára hívják fel a figyelmet a EUGLOH egyetemek hallgatói, akik közül 100-an május hatodika óta 10 projekten dolgoznak 10 csapatban együtt. A projekt zárórendezvénye június 30-án lesz, a hallgatók összegző prezentálására örömmel várnak minden kedves érdeklődőt az online térbe.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az eseményen a hallgatói prezentációk mellett, többek között előadást tart Futures of Universities címmel Ville Kairamo, a Demola Global megálmodója, ügyvezető igazgatója. (A Demola Global innovációs hálózata 18 ország több mint 50 egyetemén van jelen.) Illetve Erik Slooten, a Deutsche Telekom IT Solutions ügyvezető igazgatója és a Global Delivery Public Cloud Services vezetője a T-Systems Internationalnél, aki Human Centric Innovation címmel ad elő. (Erik több tíz éves tapasztalattal rendelkezik az IT különböző területeiről.)


A teljes program:


  • 14:00 Megnyitó
  • 14:05 Futures of Universities | előadó: Ville Kairamo
  • 14:20 Human Centric Innovation | előadó: Erik Slooten
  • 14:30 Hallgatói prezentációk
  • 16:00 Zsűri értékelése
  • 16:15 Eredményhirdetés

Az eseményt online rendezik meg, regisztrálni az alábbi linken lehet:


https://modulo.etr.u-szeged.hu/Modulo2/default/en/invitation/index/7594218?azon=9604906b-8c8e-41b4-a19a-703dc606f318


A rendezvényről bővebb információk itt tekinthetők meg.


SZTEinfo - Pósa Tamara


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.