Bezár

Hírarchívum

szte_bbmk_verseny

Újabb nemzetközi versenyen diadalmaskodott az SZTE BBMK Fúvószenekara

Újabb nemzetközi versenyen diadalmaskodott az SZTE BBMK Fúvószenekara

2021. június 08.
2 perc

A Csikota József által vezetett együttes nyerte meg a fehéroroszországi központtal megrendezett, online versenyt. A Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar Koncert Fúvószenekarának nem ez volt az első sikere: korábban Belgiumban, Spanyolországban, Oroszországban, Hollandiában is megkapták a legjobbaknak járó elismerést.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Csikota Józseftől, az SZTE BBMK Fúvószenekarának vezetőjétől megtudtuk, hogy a korábbi versenyek során, a helyszínen hallgatta meg a közönség és a zsűri az előadásokat, ezúttal azonban egy felvétellel kellett nevezni. A videó paramétereit a fehérorosz szervezők adták meg, így kötött volt az időtartam, a formátum, a zenekar és a karmester elhelyezkedése, az együttes láthatósága.


-  Zenekarunk magas szinten zenél és nagyon tevékeny, ezért gondoltam, hogy ebben a pandémiás időszakban, amikor az egyetemen online tudtunk dolgozni, szükségünk lenne valamiféle megmérettetésre és pozitív energiák mozgatására, élmények szerzésére. Ezek nélkül elképzelhetetlen a zenei élet. Ezért indultunk ezen a versenyen. Az egyetemi kategóriában neveztünk, egy magyar zeneszerző, Bogár István - Hellas című művével, amely a zsűrinek nagyon elnyerte a tetszését és első díjjal jutalmazta – tudtuk meg az SZTE BBMK oktatójától.A megnyert díjak is azt jelzik, hogy nagyon komoly szakmai munka folyik a Bartók Béla Művészeti Kar Koncert Fúvószenekarában, ezért általában jeles értékelést kapnak a hallgatók. A versenyeken szerzett tapasztalatok a későbbiek során is jól mutatnak az önéletrajzokban és segíthetik későbbi zeneművészeti kiteljesedést vagy az elhelyezkedést. 



A pandémia a BBMK általános oktatási rendjére, az előadásokra is komoly hatással volt. Ezt a szemesztert online fejezik be, és bíznak benne, hogy szeptembertől már személyes jelenléttel, gyakorlatban fognak próbálni és koncertezni. Terveik között szerepel, hogy 2021. szeptember 22-én, az egyetemi sportnapon fellépnek, illetve december 5-ére időzítenek egy Adventi koncertet is. Ami már biztosnak látszik, hogy 2022. áprilisában, Romániában, Korondon egy nemzetközi fúvószenekari versenyen díjkiosztó gálaünnepségén adnak díszhangversenyt.


Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar Koncert Fúvószenekarának tagjai:


Balogh Boglárka, Bota Alexandra, Czakó Kata, Czakó Gyula, Csányi Cintia, Engber Alex, Móricz Zsuzsanna, Nagy Gyula, Liu Hong, Fehér Arnold, Hadházi Anikó, Hajla Norbert, Horváth Orsolya, Kenesei András, Kiss Kata Diána, Koós Nikolett, Kolozsvári Gábor, Kovács Alexandra, Marosi Tamás, Nagy Mónika, Nagy Tamás, Nagy Dávid, Lakatos Bence, Lakos Boglárka, Papp Miklós, Pém Anna, Samodai Bence, Szabó Sára, Szabó Péter, Szekeres István, Sziegl Benedek, Szíves Márton, Ötvös Anna, Takács Zoltán, Tóth Dominika, Zrínyi Apor, Zsóri Luca. Zenekarvezető: Csikota József.


SZTEinfo - Lévai Ferenc

Fotó: SZTE BBMK

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek