Bezár

Hírarchívum

zarokep-01

Sorozatban mutatja be a Sportiroda az SZTE 100 legkülönlegesebb teljesítőit

Sorozatban mutatja be a Sportiroda az SZTE 100 legkülönlegesebb teljesítőit

2021. június 14.
2 perc

Több, mint 700 kilométer kerékpározás, túrázás kutyával, egyéni rekordok megdöntése és közösségépítés. Kiemelkedő sportteljesítményeket és élénk interakciót hozott az SZTE 100 kihívás. Teljesítői között akadtak, akiknek az egyéni története a többieket is inspirálta. Őket mutatja be egy sorozatban a Szegedi Tudományegyetem Sportirodája.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Országosan is kiemelkedő sportprogramokkal hidalta át a bezártság, a pandémia legintenzívebb időszakát az SZTE. Az egyetem Sportközpontja létrehozta a CooSpace felületen az online megvalósítás feltételeit, majd olyan ösztönző és közösségépítő programokat indított, amelyekkel sikerült jelentős számú hallgatót, oktatót és alumnit bevonni a közös élménybe. A legutóbbi, a jubileum miatt, az SZTE 100 nevet kapta, amelyben 100 kilométert kellett teljesíteni futva, kerékpáron vagy túrázva.


 - Az egyik lány feltöltött egy képet, ami az Erzsébet Ligetben készült. A futópálya mellett van egy szív alakú minta a rekortánon. Annyira megtetszett a lány képe a szívecskével, hogy én is kimentem oda futni, hogy nekem is legyen a szívvel egy fényképem – mondta el Lőrincz Ágnes. Az SZTE GTK kereskedelmi és marketing szakon tanuló hallgatóját tehát a többiek is motiválták és a kihívást elsőként teljesítő 100 hallgatónak járó érem is mozgásra sarkalta.


Lorincz_Agnes___sziv_alak

 

Sokan a tervezett sportolásukat igazították a közös programhoz, amivel nem csak az egészségük megőrzése volt a céljuk.


- A bölcsészek általában teljesen más térben mozognak, mint a természettudományos karok hallgatói. Holott nyilvánvaló: a könyvmolyok között is vannak, akiknek az életük része a sport. Az iskolai szervezés által ezek a közös pontok felerősödnek, így talán már nem fogják egymást „ufóknak” nézni a különböző karok hallgatói – vonta le a tanulságot Ruzsik Viven, aki a BTK filozófia szakán tanul.


A szervezőket is meglepte néhány extrém teljesítmény. A kerékpárosok között Papp Róbert, az SZTE Állam – és Jogtudományi karának hallgatója volt a legaktívabb, aki a mozgás során 172 kilométert futott és 739 kilométert kerékpározott.


SZTE_100_PAPP_ROBERT_BIC

 

 

Egymásnak is sokat segítettek a résztvevők. Volt, akinek különleges társa is akadt a kihívás teljesítése közben. Dr. Nászai Anna, az SZTE Általános Orvostudományi Karának Multidiszciplináris Orvostudományi Doktori Iskola 1. éves PhD hallgatója, a túrázók között gyűjtötte a legtöbb kilométert. A 179 kilométer jelentős részén négylábú társa, Maya is segítette.


Naszai_Anna_kutyaval

 

Többek között az ő történeteiket is részletesebben megismerhetik azok, akik figyelik az SZTE Sportközpontjának honlapját, hiszen ezen a felületen külön interjúban mesélnek tapasztalataikról az SZTE 100 legkülönlegesebb résztvevői.


SZTEinfo - Lévai Ferenc

Fotó : SZTE Sportiroda, Lőrincz Ágnes, Dr. Nászai Anna, Ruzsik Vivien, Papp Róbert

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek